الگو های کلاسیک در فارکس

مهم ترین الگو های کلاسیک در فارکس و نحوه معامله ی آنها

دنیایی که در آن زندگی می‌کنیم به شدت پیچیده و منحصر به فرد است. طبیعت از الگوهای خاصی برای ادامه‌ی حیات بهره می‌گیرد و در گستره‌ی کیهان الگوهای خاصی حکم فرمایی می‌کنند. اکنون انسان نه تنها در طبیعت بلکه در بازارهای مالی و اقتصاد به دنبال الگوهای حاکم می‌گردد. البته شاید عجیب باشد اما طرح ها ها و الگوهای خاصی در روند قیمت ها وجود دارند که میتوانند پیش بینی کنند که آیا قیمت بالا می‌رود یا سقوط خواهد کرد.

اگر به ترید در فارکس علاقه دارید، تکنیک های زیادی وجود دارد که می‌توانید از آنها برای کسب سود در ترید‌هایتان استفاده کنید. اما همیشه بهترین کار این است که روش‌های آزموده‌ شده و واقعی را به کار بگیرید. با تقویت این روش ها، می‌توانید یک برنامه معاملاتی محکم بر اساس الگوهایی که همیشه اتفاق می‌افتند ایجاد کنید. در علم تحلیل تکنیکال، یکی از جذاب ترین بخش ها در الگو های کلاسیک در فارکس است که در ادامه با این بحث بیشتر آشنا می‌شویم با کمی‌تمرین می‌توانید این الگوها را به راحتی تشخیص دهید.

الگو های کلاسیک در فارکس به سه دسته‌ی اصلی تقسیم می‌شوند:

الگوهای بازگشتی ، الگوهای ادامه دهنده و الگوهایی که بنا به شرایط می‌توانند نقش ادامه دهنده و یا نقش یک الگو بازگشتی را داشته باشند. در ادامه با این الگوها بیشتر آشنا خواهیم شد.

الگو های کلاسیک در فارکس

الگو های ادامه دهنده

الگوهای ادامه دهنده شاخص‌های تکنیکال مهمی‌ در مبحث الگو های کلاسیک در فارکس هستند که می‌توانند بینشی در مورد جهت آتی حرکت قیمت دارایی مالی ارائه دهند. در اصل، الگوهای ادامه دهنده‌ یک استراحت موقت در روند ادامه دار را نشان می‌دهند و فرصتی را برای معامله‌گران فراهم می‌کنند تا قبل از از سرگیری روند، نفسی بکشند و شرایط بازار را مجددا ارزیابی کنند.

در طول یک روند صعودی، زمانی که خریداران استراحت می‌کنند، یک الگوی ادامه دهنده ایجاد می‌شود و به فروشنده ها اجازه می‌دهد قیمت را برای لحظاتی در دست بگیرند. برعکس، در طول یک روند نزولی، فروشندگان مکث می‌کنند و به خریداران اجازه می‌دهند قیمت را به طور موقت تحت کنترل داشته باشند. در حالی که الگوی قیمت در حال شکل گیری است، تعیین اینکه آیا روند ادامه خواهد یافت یا معکوس خواهد شد، دشوار است. بنابراین، معامله‌گران باید به خطوط روند مورد استفاده برای ترسیم الگوی قیمت و اینکه آیا قیمت در بالا یا پایین الگو ادامه دهنده شکسته می‌شود، توجه کنند.

تحلیلگران در زمینه ی الگو های کلاسیک در فارکس معمولاً توصیه می‌کنند که فرض کنیم یک روند ادامه خواهد داشت مگر اینکه شواهدی مبنی بر معکوس وجود داشته باشد. هرچه توسعه الگوی ادامه دهنده بیشتر طول بکشد و حرکت قیمت در الگو بزرگتر باشد، زمانی که قیمت از ناحیه‌ی الگو خارج شود، مومنتوم و شتاب قیمت بالاتر خواهد بود.

انواع مختلفی از پترن های ادامه دهنده در دسته ی الگو های کلاسیک در فارکس وجود دارد، از جمله پرچم، مثلث ادامه دهنده، یا الگوهای کنج. معمولا الگوهای مثلث با استفاده از دو خط روند همگرا ساخته می‌شوند، در حالی که پرچم ها با دو خط روند موازی ترسیم می‌شوند. همچنین الگوهای کنج با دو خط روند ساخته می‌شوند که اگر به اندازه کافی بلند باشند، همگرا می‌شوند، جایی که هر دو به سمت بالا یا پایین زاویه دارند.

مثلث ها یکی از پرکاربردترین الگو های کلاسیک در فارکس و تحلیل تکنیکال هستند زیرا در مقایسه با الگوهای دیگر به طور مکرر رخ می‌دهند. سه نوع متداول پترن مثلث عبارتند از مثلث های متقارن، مثلث های صعودی و مثلث های نزولی. جالب است بدانید این نوع از الگو های کلاسیک در فارکس می‌توانند از چند هفته تا چند ماه ادامه داشته باشند و فرصت کافی را برای معامله‌گران فراهم کنند تا از ادامه روند استفاده کنند.

در ادامه الگوهای ادامه دهنده‌ی مطرح در فارکس را با هم مرور خواهیم کرد تا بتوانیم در معاملات خود بهترین عملکرد را داشته باشِم.

الگو های کلاسیک فارکس

الگو های کلاسیک در فارکس : الگو پرچم

پرچم ها از مهمترین الگو های کلاسیک در فارکس می‌باشند که با ترسیم دو خط روند موازی که می‌توانند شیب دار به سمت بالا، پایین یا جانبی (افقی) باشند، شکل می‌گیرند. این الگو شبیه پرچمی‌ است که روی یک میله قرار دارد، از این رو نام آن پرچم است.

در دنیای الگوهای کلاسیک در فارکس، پرچم ها به عنوان الگوهای ادامه در نظر گرفته می‌شوند زیرا معمولاً در میانه‌ی روند ظاهر می‌شوند و نشان دهنده‌ی تمایل قیمت برای ادامه‌ی روند می‌باشند.

در روند های نزولی معمولا بخش اصلاحی الگو پرچم شیب صعودی به خود می‌گیرد و در روند های صعودی بخش اصلاحی پرچم شیب نزولی دارد.

یکی از ویژگی های متمایز کننده‌ی الگو پرچم این است که معمولاً با کاهش حجم همراه است که نشان دهنده عدم اعتقاد معامله‌گران به بازگشت قیمت است. با این حال، هنگامی‌که قیمت از شکل گیری پرچم خارج می‌شود، حجم معمولا بهبود می‌یابد و ادامه روند را تایید می‌کند.

توجه به این نکته حائز اهمیت است که ترید بر روی الگوهای پرچم می‌تواند مشکل باشد،برای جلوگیری از ضرر، صبر کنید تا قیمت از بخش اصلاحی الگو خارج شود تا تاییدیه‌ی الگو برای ورود به پوزیشن را دریافت کنید. در این حالت از بازار معمولا شکست های کاذب رخ می‌دهند که منجر به ضرر در حساب تریدرها می‌شوند. بنابراین، معامله‌گران باید همیشه از حد ضرر و تکنیک‌های مدیریت ریسک مناسب هنگام معامله الگو های کلاسیک در فارکس و مخصوصا پرچم استفاده کنند.

الگو های کلاسیک در فارکس

الگو های کلاسیک در فارکس : الگو مثلث 

در میان الگو های کلاسیک در فارکس،الگو مثلث را می‌توان جزو مطرح ترین ها به شمار آورد. مثلث ها به سه نوع متقارن، صعودی و نزولی تقسیم می‌شوند که مهمترین آنها، الگو مثلث متقارن می‌باشد.

مثلث های متقارن به عنوان یک الگو ادامه دهنده، زمانی رخ می‌دهند که دو خط روند به سمت یکدیگر همگرا شوند و یک شکل مثلث ایجاد کنند. این الگو نشان می‌دهد که احتمال وقوع شکست وجود دارد، اما نشان نمی‌دهد که شکست به سمت بالا یا پایین خواهد بود. مثلث های متقارن را می‌توان در هر تایم فریم مشاهده کرد، اما در تایم فریم های پایینتر رایج هستند.

الگو مثلث متقارن

مثلث های متقارن را می‌توان با اتصال قله های قیمتی و کف ها با دو خط روند که به سمت یکدیگر همگرا می‌شوند، شناسایی کرد. خط روند صعودی، کف ها را به هم وصل می‌کند، در حالی که خط روند نزولی، قله ها را به هم متصل می‌کند. با توسعه الگو، قله و کف های قیمت به تدریج به ناحیه‌ی محدودتری می‌یابند.

هنگام معامله مثلث های متقارن، توجه به این نکته مهم است که در صورت خروج قیمت از الگو مثلث،معمولا به اندازه‌ی ارتفاع ضلع عمودی سمت چپ مثلث به حرکت خود ادامه می‌دهد. این بدان معنی است که معامله‌گران می‌توانند حرکت بالقوه قیمت پس از شکست را بر اساس ارتفاع سمت چپ مثلث تخمین بزنند.

در میان الگو های کلاسیک در فارکس ، علاوه بر مثلث های متقارن، مثلث های صعودی و نزولی نیز وجود دارد. با این حال، برای ترید در فارکس، حداقل تفاوت بین سه نوع مثلث وجود دارد، زیرا همه آنها یک شکست بالقوه و ادامه‌ی روند را نشان می‌دهند.

الگوهای کلاسیک فارکس

الگوهای بازگشتی

در تحلیل تکنیکال و دنیای الگو های کلاسیک در فارکس، الگوی بازگشتی، یک پترن قیمتی است که نشان دهنده تغییر قابل توجهی در روند غالب است. این الگوها نشان می‌دهند که خریداران یا فروشندگان قدرت خود را به پایان رسانده‌اند، که منجر به مکث در روند ایجاد شده و ظهور انرژی جدید از طرف دیگر می‌شود.

به عنوان مثال، یک روند صعودی که عمدتاً ناشی از اشتیاق به گرانی است، می‌تواند متوقف شود، که نشان دهنده فشار از سوی فروشندگان است. این حالت در نهایت می‌تواند منجر به تغییر روند به سمت نزولی شود، زیرا اکنون فروشنده ها هستند که قدرت را در دست دارند.

الگوهای بازگشتی که در سقف ها و قیمت های بالای بازار رخ می‌دهد به عنوان الگوهای توزیع نامیده می‌شود، که در آن جفت ارز یا سهم مورد نظر به طور فعال تر به فروش می‌رسد تا خرید. برعکس، الگوهای بازگشتی که در کف بازار اتفاق می‌افتند، الگوهای انباشتگی نامیده می‌شوند، که در آن جفت ارز یا سهم مورد نظر به طور فعالانه‌تری خریداری می‌شود تا فروش.

هر چه مدت زمان بیشتری برای توسعه‌ی الگو طول بکشد و حرکت قیمت در داخل الگو بیشتر باشد، پس از شکسته شدن قیمت، حرکت مورد انتظار قوی‌تر است.

الگوها بازگشتی در شکل ها و اندازه های متفاوتی هستند و ویژگی های منحصر به فرد خود را دارد. برخی از رایج ترین الگوهای بازگشتی عبارتند از:

الگو سر و شانه

الگویی که از دو پیوت قیمت کوچکتر در اطراف یک پیوت بزرگتر تشکیل شده است. این یکی از قابل اعتماد ترین الگوهای بازگشتی در نظر گرفته می‌شود که نشان دهنده‌ی تغییر بالقوه در روند است.

الگو سقف دوقلو

الگویی که نشان دهنده‌ی نوسان کوتاه مدت به بالا و به دنبال آن تلاش ناموفق بعدی برای شکستن بالاتر از همان سطح مقاومت است. این می‌تواند نشان دهنده قدرت گرفتن فروشندگان باشد و روند ممکن است معکوس شود.

الگو کف دوقلو

الگویی که‌ یک نوسان کوتاه مدت به پایین را نشان می‌دهد و به دنبال آن تلاش ناموفق دیگری برای شکستن به زیر همان سطح حمایتی انجام می‌شود. این حرکت قیمت می‌تواند نشان دهد که خریداران در حال افزایش قدرت هستند و روند ممکن است معکوس شود.

الگوهای کلاسیک در فارکس

الگو های کلاسیک در فارکس : الگو سر و شانه (Head and Shoulders)

الگو سر و شانه می تواند به تنهایی نیمی از نیازهای شما را در دنیای الگو های کلاسیک در فارکس برآورده سازد. با این الگو می‌توانید تریدهای پر سود و جذابی را در ژورنال معاملاتی خود ثبت کنید. این الگو معمولاً پس از یک روند صعودی یا یک روند نزولی رخ می‌دهد و می‌تواند به دو شکل باشد: یک الگو در سقف یا یک الگو در کف قیمت. در یک الگوی سقف، قیمت یک قله تشکیل می‌دهد، به دنبال آن یک اصلاح، سپس یک قله‌ی بالاتر ثبت میکند و پس از آن، یک اصلاحی دیگر، و در نهایت شانه ی دوم تشکیل می شود. از سوی دیگر، در یک الگوی بازگشتی سر و شانه در کف قیمت که به آن سر و شانه‌ی معکوس می‌گویند، یک کف قیمتی (به نام “شانه”)، به دنبال آن یک برگشت، سپس یک کف پایینتر(به نام “سر”)، یک برگشت دیگر، و سپس یک کف بالاتر از (سر) وجود دارد که به نام شانه‌ی دوم می‌شناسیم.

معامله‌گران این الگو را زمانی کامل می‌دانند که خط روند به نام «خط گردن» که دو نقطه اوج را در الگوی سر و شانه‌ی معکوس یا دو نقطه‌ی کف را در الگو سر و شانه به هم متصل می‌کند، شکسته شود. خط گردن بسیار مهم است زیرا به عنوان سطح حمایت یا مقاومت نسبت به قیمت عمل می‌کند. وقتی خط گردن شکسته می‌شود، معامله‌گران آن را به عنوان سیگنالی می‌بینند که روند معکوس شده است و روند جدیدی در حال شکل گیری است. این بازگشت می‌تواند به سرعت اتفاق بیفتد و معامله‌گران اغلب از الگوی سر و شانه برای کسب سود سریع استفاده می‌کنند. با این حال، توجه به این نکته ضروری است که این الگو بی‌خطا نیست و معامله‌گران باید همیشه از شاخص‌ها و تحلیل‌های دیگر برای تأیید معاملات خود استفاده کنند.

الگو های کلاسیک در فارکس

الگو های کلاسیک در فارکس : الگو الماس (Diamond)

الماس یک الگو مهم در دنیای الگو های کلاسیک در فارکس و تحلیل تکنیکال به شمار می آید که معامله‌گران برای شناسایی نواحی بازگشتی قیمت از آن استفاده می‌کنند. این الگو به دلیل شکل الماس گونه‌اش، به این صورت نام‌گذاری شده است و توسط خطوط روندی شکل می‌گیرد که قله‌ها و کف ها را به هم متصل می‌کند.

معامله‌گران تحلیل تکنیکال تشکیل الگو دایموند را الگوی قدرتمندی می‌دانند که می‌تواند فرصت های سود قابل توجهی را فراهم کند. بنابراین، بسیار مهم است که برای برگشت‌های احتمالی مراقب باشید. برای محاسبه حرکت بالقوه، معامله‌گران باید فاصله بین بالاترین و پایین‌ترین نقطه در الگو دایموند را اندازه‌گیری کنند و پس از شکسته شدن خط گردن الگو، آن را به نقطه شکست اضافه کنند. این محاسبه می‌تواند یک تخمین تقریبی از حرکت بالقوه ارائه دهد.

برای کسب سود در فارکس و پراپ تریدینگ ، یادگیری الگو های کلاسیک در فارکس و در نظر گرفتن آنها حیاتی می‌باشد. شما می تواتید از منابع معتبر زیادی به‌ یادگیری و کار بر روی این الگو ها بپردازید. در نظر داشته باشید برای تریر در بازار مالی شما به مدیریت سرمایه و ریسک منظم نیازمند هستید و با یادگیری تحلیل تکنیکال تنها نیمی از راه ترید در فارکس را رفته‌اید

One thought on “مهم ترین الگو های کلاسیک در فارکس و نحوه معامله ی آنها

  1. alireza میگوید:

    در الگوی پرچم چطور باید تأییدیه ورود به معامله رو بگیریم؟ آیا حجم معاملات هم نقش مهمی در این الگو داره یا بیشتر باید روی شکست سطوح تمرکز کنیم؟

    • عرفان میگوید:

      سلام علیرضا جان
      برای تایید الگوی پرچم ، شکست واضح سطح حمایت یا مقاومت با حجم بالا ضروریه. افزایش حجم در هنگام شکست نشان‌دهنده تأیید الگوست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + 11 =