در بازار فارکس برای رسیدن به درآمد منطقی نیازمند یک استراتژی کامل و پیشرفته هستیم. باید بدانیم در مارکت به دنبال چه نشانههایی هستیم و چگونه باید رفتار کنیم. اگر شما قبل از انجام معامله تمام زوایای مختلف را چک کنید و با دید باز وارد پوزیشن شوید، بی شک در طولانی مدت سودده خواهید بود. موفقیت استراتژی شما به فاکتورهای زیادی مانند تایم فریم، ریسک به ریوارد، وین ریت و تعداد سیگنالهای ورودی بستگی دارد که در این مقاله میخواهیم تمام موارد را به صورت تخصصی یاد بگیریم.
تایم فریم در ترید
بسیاری از معاملهگران حرفهای تایم فریم های معاملاتی خود را در برنامهی معاملاتی خود تعیین میکنند. اما مقیاس و زمان در سوددهی چه تاثیری میتواند داشته باشد؟
طبق تحقیقات دانشمندان بازار مالی بر روی تایم فریم معاملاتی، به این نتیجه رسیده اند که تغییر در تایم فریم باعث تغییرات در میزان سوددهی و ضرر میشود. به زبان ساده استراتژی معاملاتی شما در تایم فریم مخصوص به خود عملکرد بهتری داشته و شما باید در قوانین خود یادداشت کنید که در کدام تایم فریم اجازهی معامله در بازار را دارید. در نظر داشته باشید بازار در تایم فریمهای کوچک مانند یک دقیقه( که هر کندل یک دقیقه از بازار را نشان میدهد) دارای نویز و نوسانات زیادی میباشد، هرچند برخی از معاملهگران میتوانند از این نویزها و نوسانات سود کسب کنند اما برای عمدهی معاملهگران بهتر است که در تایم فریمهای بالاتر که بازار پایدار است مشغول به تحلیل و ترید باشند. در نظر داشته باشید که برای پاس کردن چالشهای سرمایه گذار برتر، شما زمان کافی برای انجام معاملات خود را در اختیار دارید و میتوانید به سادگی در هر تایم فریم معاملاتی به سوددهی بپردازید.
بخوانید : مولتی تایم فریم در ترید چیست؟
ارتباط (ریسک به ریوارد R:R) و (وینریت Win Rate)
مهمترین قسمت استراتژی معاملاتی شما ریسک به ریوارد و همچنین وین ریت (میزان برد در تمام معاملات) میباشد. فرض کنید شما در استراتژی خود تعیین کرده اید که میزان ریسک به ریوارد شما 1:4 میباشد ، از طرفی دیگر بک تست استراتژی شما نشان دهندهی وین ریت 30 درصدی میباشد. این یعنی از صد معاملهی گذشته، شما در 30 معامله برنده بوده اید. با اینکه درصد کمی از معاملات شما با برد همراه بوده است اما همچنان شما در طولانی مدت سودده خواهید بود. زیرا هر معاملهی سودده شما 4 واحد سود داشته است که 30*4= 120 واحد و از طرفی دیگر هر معاملهی ضررده شما یک واحد ضرر دارد که میشود 70*1= 70 واحد منفی. حال با یک محاسبهی سادهی ریاضی و کم کردن ضررها از سودهایتان به نتیجه میرسیم که 50 واحد سود داشته ایم. با این روند شما در طولانی مدت سود ده خواهید بود.اما بیایید میزان ریسک به ریوارد را پایین بیاوریم و به 1:3 برسانیم. باید بدانید که میزان ریسک به ریوارد با میزان وین ریت رابطهی معکوس دارد و هرچه R:R کمتری داشته باشید، احتمال برد شما بیشتر خواهد شد. اکنون در نظر بگیرید که وین ریت شما 50% میشود. با همان رابطهی ریاضی در این روش شما 100 واحد سود میکنید. این حالت را نقطهی طلایی در رابطهی Winrate و R:R مینامیم. یعنی معاملات شما در بهترین موقعیت قرار دارد. با اینکه میزان R:R کمتر شد اما دیدیم در نهایت برندهی ماجرا بوده اید.از طرفی دیگر بسیاری از معاملهگران در پوزیشنهای معاملاتی خود ریسک به ریوارد و وین ریت مناسبی دارند و در نقطهی طلایی استراتژی خود قرار دارند اما به دلیل سرمایهی ناکافی به سود دلخواه خود نمیرسند. اگر در تامین سرمایه برای ترید نیازمند یک شریک اقتصادی میباشید، میتوانید معامله در پراپ تریدینگ را امتحان کنید و با تعرفهی مناسب، اکانت فاند دریافت کنید.
در تصویر زیر میتوانید رابطهی وین ریت و R:R و همچنین نقطهی طلایی در بین این دو را مشاهده کنید.
بخوانید : اشتیاهات مرگبار در ترید
تعداد موقعیتهای معاملاتی برای ترید
بسیاری از معاملهگران زمان زیادی را مشغول رصد و ترید بر روی بازار هستند. این معاملهگران معمولا در طول روز حداقل وارد یک تا سه پوزیشن معاملاتی میشوند. اما مسیلهی مهم اینجاست که باید نقشهی معاملاتی شما سیگنالهای ورود به پوزیشن را به تعداد کافی در طول روز در اختیار شما قرار دهد. اگر استراتژی معاملاتی شما اینگونه نباشد، در بسیاری از موارد مجبور هستید که تنها با شهود و شانس وارد پوزیشن معاملاتی شوید. در نظر داشته باشید که باید برنامهی معاملاتی خود را نسبت به تیپ شخصیتی خود و زمانی که بر روی بازار میگذرانید هماهنگ کنید. اگر شما به معاملاتی علاقه مند هستید که طی چند ساعت به تارگت برسند، نباید استراتژی معاملات سویینگ و طولانی مدت را در برنامهی خود قرار دهید.
بخوانید : بهترین ابزار های تریدینگ ویو
استراتژی معاملاتی پیچیده یا ساده؟
اگر به گذشتهی بازار نگاه کنید، متوجه میشوید که تحلیل گذشتهی بازار بسیار ساده است. نواحی حمایتی و مقاومتی به خوبی کار میکنند و همچنین عرضه و تقاضا بر بازار حاکم است. در اصل بازار بسیار ساده تر از آنچه است که ما فکر میکنیم. اما برخی از معاملهگران برنامههای معاملاتی پیچیده ای را برای سوددهی استفاده میکنند که در طولانی مدت ذهن وافکار معاملهگر را خسته میکند.
بسیاری از تریدرهای موفق تنها با سبک کلاسیک و در نواحی حمایتی و مقاومتی وارد پوزیشن میشوند و سالهای متوالی سوددهی مستمر را تجربه میکنند. البته برخی از معاملهگران هم با سبکهای پیچیدهی خود میتوانند سود خوبی را کسب کنند. اما باید دقت کنیم که حرکات بازار مانند اثر انگشت انسان منحصر به فرد میباشد و اگر بخواهیم تمامی حرکات را درک کنیم و برای آنها برنامه ریزی داشته باشیم پس از مدتی نا امیدی از پیشبینی بازار بر ما چیره خواهد شد. پس ساده فکر کنید و استراتژی معاملاتی خود را قابل فهم برنامه ریزی کنید.