بازار مالی همیشه مانند یک معلم سخت گیر عمل کرده است، معاملهگرانی که قوانین بازار را رعایت نکنند و دچار اشتباه معاملاتی شوند،به شدت تنبیه خواهند شد. شاید شما یک اشتباه را چندین بار تکرار کنید، هیچ ترحمیدر کار نیست و بازار هر دفعه شما را تنبیه خواهد کرد. تا زمانی که به خوبی قانون را یاد بگیرید و طبق اصول پیش بروید این ماجرا باقیست،پس بیایید یک بار برای همیشه این مشکل را حل کنیم.
در این مقاله میخواهیم در مورد مرگبارترین اشتباهات معامله گری بحث کنیم. معاملهگرانی که در سرمایه گذار برتر مشغول به سود آوری هستند بسیاری از قوانین را به خوبی میدانند و راه خودشان را ساختهاند.هرچند شاید در بعضی از موارد دچار ضرر شوند، اما یک معاملهگر قانون مدار محسوب میشوند.
تغییر در حد ضرر
بسیاری از معاملهگران تازه کار که در ابتدای تریدینگ قرار دارند از ضرر و نابود شدن سرمایه شان میترسند. ضررهایی که شاید برای یک معامله گر حرفه ای عادی به نظر بیاید، برای معامله گران آماتور دلهره آور و ترسناک میباشد. این ضررها باعث میشود که معاملهگر به سبک و استراتژی خود شک کند و دچار بیمیلی به معاملهگری شود.
به همین دلیل بسیاری از معاملهگران در زمانی که قیمت در حال نزدیک شدن به ناحیه ی ضرر و فعال شدن استاپ لاس آنها میباشد دست به تغییر آن میزنند تا موقعیت معاملاتی را از دست ندهند و همچنان در پوزیشن باقی بمانند، که شاید فرجی حاصل شود و بازار در جهت تحلیل معاملهگر پیش برود.
بخوانید : بهترین ابزار ها در تریدینگ ویو
اما این تغییر برای معاملهگرانی که در پراپ تریدینگ مشغول به کار هستند یک گناه کبیره محسوب میشود، زیرا باعث از دست رفتن سرمایه ی اکانت میشود و معاملهگر قوانین مدیریت سرمایه ی خود را زیر پا میگذارد. در بعضی از موارد معاملهگران آنقدر حد ضرر خود را بزرگ میکنند که ریسک از دست رفتن کل سرمایه و حتی نقض شدن قانون حداکثر ضرر روزانه را با جان میخرند و تمام شانسشان را صرف یک معامله ی ساده میکنند، اینجاست که یک اشتباه معاملاتی رقم می خورد.
اما چگونه میتوان از این تله ی خطرناک و اشتباه معاملاتی فرار کرد؟
سعی کنید برای هر معامله یک میزان ریسک مشخص و منطقی قرار دهید تا دچار ضرر های هنگفت نشوید. همچنین باید حد ضرر (استاپ لاس) را در محدوده ای مطمئن قرار دهید از نوسانات ناگهانی قیمت در امان بمانید.
البته بسیاری از معامله گران پس از اینکه پوزیشن وارد سود شود، حد ضرر خود را به سمت سود تغییر میدهند و به اصطلاح معامله را فری ریسک (Free Risk) می کنند. این موضوع باعث می شود معامله گر دچار ضرر نشود و ریسک معامله به سمت صفر میل کند، به یاد داشته باشید برای انجام این کار باید مهارت لازم و مدیریت ریسک درستی داشته باشید زیرا احتمال دارد که سود معامله را از دست بدهی دو شانس خود برای پاس کردن چالش و رفتن به مرحله ی بعد را کم رنگ کنید.
نادیده گرفتن روند بازار
بسیاری از معاملهگران در زمان تریدینگ سعی میکنند که خود را به چالش بکشند. اینگونه از افراد مایل هستند که پوزیشن خود را از همان ابتدای روند، وارد بازار کنند و به اصطلاح کل روند را سود کنند. اما این استراتژی همیشه جوابگو نیست واحتمال دارد به یک اشتباه معاملاتی ختم شود، زیرا در این شرایط باید معاملهگر در کف بازار پوزیشن خرید و یا در سقف پوزیشن فروش باز کند. برای مثال به این نکته توجه کنید که زمانی که میخواهید در کف بازار پوزیشن باز کنید، در اصل شما پس از اینکه قیمت در یک روند نزولی پایین آمده است در حال ریسک کردن بر روی معکوس شدن روند هستید و این مورد ممکن است که شما را دچار ضرر هنگفتی کند. به یاد داشته باشیم که روند دوست خوب ماست، و تحلیل خود را بر اساس روند فعلی بازار انجام دهیم.
بخوانید : مولتی تایم فریم چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟
نکته: تا زمانی که از معکوس شدن روند بازار اطمینان حاصل نکرده اید،وارد کردن پوزیشن در خلاف جهت بازار یک قمار و اشتباه معاملاتی محسوب میشود.
نداشتن ژورنال معاملاتی
هر معاملهگری باید یک لیست برای ژورنال معاملاتی بر روز میز کارش داشته باشد تا آن را با تجربه های سودآور و ضررده خود پر کند. ژورنال معاملاتی در اصل یک لیست برای معاملات است که در آن مشخصات معامله، مقدار ریسک، تحلیل خود بر روی ابزار معاملاتی و فاکتور های مهم دیگر درپوزیشن خود را توضیح میدهید. اما این اطلاعات در کجا به کمک ما میآید؟ شما در معاملات خود نکات مثبت و منفی زیادی دارید که میتواند بر روند سوددهی شما تاثیر بگذارد. اما احتمالا از این نکات آگاه نیستید و یا شاید به غلط یک استراتژی منفی را به عنوان نقطه قوت خود انتخاب کرده باشید.
بخوانید : چطور بهترین استراتژی را برای پراپ تریدینگ داشته باشیم
این اطلاعات مهم در پس زمینه ی ذهن شما قرار دارد و بسیاری از مواقع به دلیل مشغله ی ذهنی به آنها کم توجهی میکنید. اگر یک ژورنال معاملاتی برای خود طراحی کنید، میتوانید بسیار واضح و شفاف عملکرد خود در استراتژی و یا حتی بر روی جفت ارز های مختلف را آنالیز کنید و کمتر دچار اشتباه معاملاتی شوید. برای مثال شما پس از یک ماه از نوشتن ژورنال معاملاتی به این نتیجه میرسید که بیشتر اوقاتی که در ساعات آخر روز معامله کرده اید دچار ضرر شده اید، اما در همین حال معامله در سشن لندن برای شما سودآوری بیشتری داشته است.
با این دیتا شما میتوانید وقت خود را مدیریت کنید و توجه بیشتری بر سشن معاملاتی لندن داشته باشید و از معامله در آخر شب پرهیز کنید. نکات ساده ای مانند این مورد میتواند به شما کمک شایانی بکند تا ضرر های کمتری در معاملات داشته باشید. به این نکته توجه کنید که برای سودده بودن باید کمتر ضرر کنید.
در این مقاله سه اشتباه معاملاتی مرگبار در تریدینگ را به شما معرفی کردیم و در قسمت دوم از این مقاله اشتباهات رایج دیگری معرفی خواهد شد که باید از انجام دادن آنها پرهیز کنید. به یاد داشته باشید کلید موفقیت در پراپ تریدینگ مدیریت سرمایه ی درست و روانشناسی اصولی در معاملات میباشد.