مقیاس گذاری در معاملات

مقیاس گذاری در معاملات

قطعا قبل از ورود به هر حوزه کاری باید اطلاعات اولیه‌ای درباره آن داشته باشید. اگر به تازگی به عنوان تریدر فارکس کار خود را شروع کرده‌اید، پس حتما باید با مفاهیم ابتدایی آن آشنا باشید. یکی از اصطلاحاتی که هر سرمایه‌گذار ترید ممکن است بارها شنیده باشد، اصطلاح مقیاس گذاری (scaling) در معاملات است.

مقیاس گذاری در معاملات به چه معناست؟

مقیاس گذاری اساساً به معنای افزودن یا حذف واحدهای حجم از موقعیت (position) باز اصلی است. مقیاس گذاری به سرمایه‌گذار فارکس کمک می‌کند تا ریسک کلی خود را مشخص کند، سود را ببندد یا پتانسیل سودآوری خود را به حداکثر میزان ممکن برساند. البته، این کار معایبی نیز دارد که درباره‌ آن صحبت می‌کنیم. پس در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا به طور کامل با مقیاس گذاری معاملات آشنا شوید، به عنوان سرمایه‌گذار ترید دانش خود را در زمینه بازار فارکس بالا ببرید تا در آینده ای نزدیک بتوانید معاملات فارکس سودآوری را تجربه کنید.

بسیاری از معامله‌گران به‌جای ورود و خروج از کل موقعیت‌ها در یک حرکت، از مقیاس گذاری برای مدیریت ریسک خود استفاده می‌کنند. شما می‌توانید به دو روش به این امر دست یابید: مقیاس گذاری موقعیت‌ها و ورود و خروج پله‌ای پول در آن‌ها.

ورود پله‌ای پول چیست؟

scaling in ورود پله‌ای پول یا به عبارت دیگر افزایش واحدهای حجم یک موقعیت باز، روشی برای آغاز معاملات است و شامل شروع معامله با پول یا حجم کم و افزایش تدریجی آن در یک بازه زمانی است. انجام این کار، ریسک شما را تا حد زیادی کاهش می‌دهد، زیرا اگر ورود پول اشتباهی را انجام دهید و معامله شما در همان ابتدا شکست بخورد، سرمایه زیادی را از دست نخواهید داد.

چگونه در معاملات حجم را به تدریج بالا ببریم؟

برای scaling in یا افزایش تدریجی حجم، به جای یک نقطه ورود، دو یا چند سطح ورود را برای معامله انتخاب می‌کنید. در اولین سطح ورودی، موقعیت خود را با حجم کمی باز می‌کنید، سپس سطح به سطح به حجم آن اضافه می‌کنید.

این کار به خصوص در صورتی مفید است که مثلاً، دو نقطه ورود احتمالی را مشخص کرده باشید – یکی نقطه‌ای که بازده بالاتری را ارائه می‌کند اما ریسک بیشتری دارد و دومی، نقطه ورود مطمئن‌تر با سود کمتر است.

با افزایش تدریجی حجم و مقیاس گذاری، دیگر نیازی به انتخاب بین این دو گزینه ندارید. زمانی که فکر می‌کنید روند تازه‌ای در حال شکل‌گیری است، می‌توانید موقعیت خود را باز کنید، سپس با کسب سود سرمایه بیشتری را اضافه نمایید.

هنگام انجام این کار، سه دستورالعمل کلی وجود دارد که باید به آن توجه ویژه داشت:

۱. ورودی‌های خود را از قبل برنامه‌ریزی کنید

 حتما نقاط ورود هدف خود را از قبل تعیین کنید. به طور ناگهانی تصمیم نگیرید که سرمایه بیشتری را به یک معامله برنده وارد کنید، خطوط کلیدی حمایت یا مقاومت را مشخص کنید که در صورت شکسته شدن، ادامه روند را به شما نشان می‌دهند.

۲. مراقب ریسک و بازده خود باشید

با اضافه کردن سرمایه به یک موقعیت، ریسک شما افزایش می‌یابد. بازار از حد ضررتان دورتر و به سطح سودتان نزدیک تر خواهد شد. برای اینکه بدانید این در عمل چگونه است، یک معامله نمونه در FTSE 100  را بررسی می‌کنیم:

 موقعیت باز

حد ضرر

سود هدف

ریسک در مقابل بازدهی

ریسک در مقابل بازدهی کل

نقطه ورود ۱، خرید یک CFD

6700

6650

6800

50:100

50:100 (1:2)

نقطه ورود 2،  اضافه کردن یک CFD

6740

6650

6800

90:60

140:160 (1:1.5)

نقطه ورود 3، افزودن یک CFD دیگر

6780

6650

6800

270:180

270:180

 

همانطور که می بینید، هر موقعیت جدید بعدی، نسبت ریسک به بازدهی خیلی بدتری دارد. با این حال، حل این مشکل آسان است. تنها کاری که باید انجام دهید این است که حد ضرر خود را تغییر دهید.

حد ضرر

۳. حد ضرر خود را برای کنترل ریسک تغییر دهید

اگر هر بار که پورتفوی یا سبد خرید خود را افزایش می‌دهیم، حد ضرر خود را تغییر دهیم، می‌توانیم ریسک کلی را کنترل کنیم. به مثال بالا برگردیم:

نقطه ورود 1

موقعیت باز

حد ضرر

سود هدف

ریسک در مقابل بازدهی

نقطه ورود 1

6700

6650

6800

50:100

ریسک کلی در مقابل بازدهی: 1:2

نقطه ورود 2

موقعیت باز حد ضرر سود هدف ریسک در مقابل بازدهی

نقطه ورود  1

6700

6690

6800

10:100

نقطه ورود 2

6740

6690

6800

50:60

ریسک کلی در مقابل بازدهی: 1:2:6

 

نقطه ورود 3

موقعیت باز حد ضرر سود هدف ریسک در مقابل بازدهی
نقطه ورود 1 6700 6730 6800 0:100
نقطه ورود 2 6740 6730 6800 10:60
نقطه ورود 3 6780 6730 6800

50:20

ریسک کلی در مقابل بازدهی: 1:3

با تغییر حد ضرر، ریسک کلی معامله را کاهش و بازدهی بالقوه را افزایش داده ایم. و همراه با این کار، برای اطمینان، مقداری سود را قفل کرده ایم.

مزایای مقیاس گذاری و افزایش تدریجی حجم

scaling in سه مزیت اصلی دارد. مزیت اول این است که لازم نیست هر بار در مورد صد درصد درستی نقطه ورود خود، خیلی نگران باشید. مقیاس گذاری به شما اجازه می‌دهد بدون نیاز به پیش‌بینی دقیق کف یا سقف قیمت، وارد معامله شوید. این روش با تقسیم ورود به چند مرحله، فشار روانی ناشی از زمان‌بندی کامل بازار را کاهش می‌دهد.

مثال: فرض کنید تحلیل شما نشان می‌دهد جفت ارز EUR/USD در آستانه یک روند صعودی قرار دارد، اما از صحت زمان ورود مطمئن نیستید.

ورود اول: 1% از سرمایه در قیمت 1.0800 با حد ضرر 1.0750.

ورود دوم: اگر قیمت به 1.0850 رسید و روند تأیید شد، 1% دیگر اضافه می‌کنید.

ورود سوم: در صورت شکست مقاومت 1.0900، 1% نهایی را وارد می‌کنید.

دوم اینکه به شما این امکان را می‌دهد تا زمانی‌که این کار را به درستی انجام می‌دهید، سودهای بالاتری را بدون متحمل شدن ریسک خیلی بیشتر هدف گذاری کنید. با افزایش تدریجی حجم در جهت روند، می‌توانید سود بالقوه را بدون افزایش نامتناسب ریسک، چند برابر کنید.

مثال: فرض کنید در جفت ارز GBP/USD وارد شده‌اید:

ورود اول: 1% سرمایه در 1.2500 با حد ضرر 1.2450 (ریسک: 0.5%).

افزایش حجم: پس از رشد قیمت به 1.2600، 1% دیگر اضافه می‌کنید و حد ضرر را به 1.2550 منتقل می‌کنید.

هدف نهایی: اگر قیمت به 1.2700 رسید، حجم نهایی را وارد کرده و حد ضرر را به 1.2650 جابجا می‌کنید.

و در آخر، مزیت سوم این است که با مقیاس گذاری می‌توانید ریسک خود را در هر معامله جدید کاهش دهید. این کار راهبردی را برای گرفتن چندین موقعیت جدید ایجاد می‌کند تا روی موقعیت‌های موفق کار کنید و موقعیت‌های بازنده را ببندید. برخی از معامله گران این روش را معامله “هرمی” می‌نامند و می‌تواند یک استراتژی بسیار موثر در بازارهای پر روند برای یک تریدر فارکس باشد. علاوه بر افزایش تنوع، چنین استراتژی روش مفیدی برای یافتن ایده‌های جدید برای فاند امن بدون از دست دادن سرمایه بیش از حد، در صورت عدم موفقیت است.

مثال: فرض کنید در سه جفت ارز مختلف (USD/JPY, AUD/USD, USD/CAD) به دنبال فرصت معاملاتی هستید:

موقعیت 1: 0.5% سرمایه در USD/JPY با حد ضرر 1%.

موقعیت 2: 0.5% سرمایه در AUD/USD با حد ضرر 1%.

موقعیت 3: 0.5% سرمایه در USD/CAD با حد ضرر 1%.

 

معایب مقیاس گذاری و افزایش تدریجی حجم

با این حال، مقیاس‌‌گذاری روش بدون ‌خطایی نیست. باید مطمئن باشید که با ورود نهایی خود، ریسک زیادی روی یک موقعیت نخواهید کرد. به عنوان مثال، اگر 3 درصد از تراز معاملاتی خود را به هر معامله اختصاص می‌دهید، از آن نقطه فراتر نروید. نقاط ورود خود را از قبل برنامه ریزی کنید.

برای مثال، با تنظیم سه ورودی و اضافه کردن 1٪ از موجودی خود در هر نقطه با اطمینان ریسک خود را کنترل می‌کنید. مقیاس گذاری برای معامله‌گران کوتاه مدت هم می‌تواند دشوار باشد. معامله‌گران روزانه و نوسان‌گیرها تمایل دارند به دنبال سودهای کم باشند، نه بازارهایی با روند قوی. در ادامه کمی بیشتر راجع به معایب مقیاس گذاری و افزایش تدریجی حجم معاملات ترید بحث خواهد شد:

مشکل اول: افزایش ریسک ناخواسته

همانطور که گفته شد، با افزایش تدریجی حجم، ممکن است بدون برنامهریزی دقیق، ریسک کلی معامله فراتر از حد مجاز افزایش یابد. به‌عنوان مثال، اگر در هر مرحله ۱% از سرمایه را وارد کنید و سه بار این کار را تکرار کنید، ریسک کل به ۳% می‌رسد. اگر بازار برخلاف پیش‌بینی حرکت کند، ضرر بزرگتری متحمل خواهید شد.

راهکار: پیش از ورود، حداکثر ریسک مجاز برای کل معامله را تعیین کنید (مثلاً ۳% از کل سرمایه) و حجم هر ورود را طوری تنظیم کرده که مجموع ریسک از این حد فراتر نرود.

مشکل دوم: پیچیدگی مدیریت معامله

مدیریت چندین نقطه ورود و خروج، نیاز به محاسبات دقیق و نظم بالا دارد. مثلا، اگر میانگین قیمت ورود به‌درستی محاسبه نشود، حد ضرر یا اهداف سود اشتباه تعیین می‌شوند.

راهکار: از ابزارهای محاسباتی یا نرم‌افزارهای معاملاتی برای محاسبه میانگین قیمت و حد ضرر پویا استفاده کنید. همچنین تمام سناریوهای ممکن را پیش از ورود به معامله بررسی کنید.

مشکل سوم: هزینه‌های معاملاتی بیشتر

افزایش تعداد معاملات (ورودهای مکرر) منجر به افزایش کارمزدها و کاهش سود خالص می‌شود. در بازارهایی با کارمزد بالا (مثل برخی ارزهای دیجیتال)، این هزینه‌ها می‌تواند سود را به شدت کاهش دهد.

راهکار: مقیاس گذاری را فقط در بازارهای با کارمزد پایین (مثل فارکس یا سهام بین‌المللی) اجرا کنید. همچنین هزینه‌ها را در محاسبات ریسک به بازدهی لحاظ کنید.

 

خروج پله‌ای پول یا کاهش تدریجی حجم چیست؟

Scaling out یا کاهش تدریجی حجم برعکس scaling in و افزایش تدریجی حجم است، از این روش می‌توانید به جای فقط یک معامله، پوزیشن‌ها را به صورت تدریجی ببندید. با بستن بخشی از یک موقعیت، می توانید بدون خروج کامل از آن، سودهایی بدست آورید.

با “رزرو” مقداری از سودها در معامله‌ای که به نفع شما است، می‌توانید استرس روانی ناشی از تلاش برای خروج از معاملات در سطح “عالی” را کاهش دهید.

 

چگونه به طور پله‌ای از معاملات خارج شویم؟

برای خروج پله‌ای از یک معامله یا Scaling out ، بخشی از آن را بدون خروج کامل از موقعیت می‌بندید. اینکه چقدر از آن را ببندید به خودتان بستگی دارد.

به عنوان مثال، در ۱۰۰ CFD اپل موقعیت خرید دارید که ۵۰۰۰ یورو سود دارد. شما نگران این هستید که سهام اپل قبل از رسیدن به سود هدف شما برگردد، بنابراین 50 CFD می‌فروشید و در این فرآیند سود 2500 یورویی را بدست می‌آورید.

قیمت سهام اپل همچنان در حال افزایش است. شما از 50 CFD باقیمانده خود سود بیشتری به دست می آورید، اما همچنان نگران یک روند نزولی قریب الوقوع هستید. بنابراین 25 CFD دیگر را می‌فروشید. این کار سود بیشتری را به همراه دارد، قبل از اینکه در نهایت با فروش 25 CFD باقی مانده، موقعیت را به طور کامل ببندید.

خروج پله‌ای از یک معامله یا Scaling out

Scaling out مانند scaling in ، اگر همزمان حد ضرر خود را تعیین کنید، بهترین کارکرد را دارد. با نزدیک‌تر کردن حد ضرر خود به قیمت فعلی بازار، می‌توانید جلوی ضررهای احتمالی را بگیرید و حتی ممکن است بتوانید معامله‌ای بدون ریسک داشته باشید – به خصوص اگر از حد ضرر‌های تضمینی استفاده می‌کنید.

البته، اگر تمام 100 CFD را در تمام مدت نگه می داشتید، سود نهایی شما بیشتر می‌شد. با این حال، باید ریسک بیشتری هم می‌کردید.

نکته: در معاملات با نتیجه منفی Scaling out انجام ندهید. اگر در موقعیت قرمز هستید و در نظر دارید بخشی از آن را ببندید، احتمالاً این کار ایده خیلی بهتری است تا اینکه به طور کامل از آن خارج شوید.

پس از دستیابی به قیمت و سود هدف، حجم را به تدریج کاهش دهید

در مثال بالا، ما بخشی از یک موقعیت را زودتر بسته‌ایم تا ریسک کلی خود را در معامله کاهش دهیم. این کار موثر است، اما تنها دلیل برای کاهش حجم نیست.

اگر موقعیتی دارید که به هدف سود شما رسیده است، اما درباره احتمال بازدهی اضافی مطمئن نیستید، می توانید برای حفظ سود، حجم را به تدریج کاهش دهید . در اصل، تنها کاری که انجام می‌دهید این است که بیشتر موقعیت خود را ببندید، اما بخشی از آن را باز بگذارید تا هر گونه تداوم سود احتمالی را به دست آورد.

اگر حرکت اصلی شما نزولی شد، می توانید بقیه موقعیت خود را ببندید تا سودتان را حفظ کنید. ممکن است بخواهید حد ضرر را نزدیک یا در هدف سود اصلی خود قرار دهید – به این ترتیب، شما از کاهش حجم ضرر نمی‌کنید.

سرمایه گذار برتر

ما در این مقاله سعی داشتیم تمام آنچه که لازم است به عنوان یک سرمایه‌گذار فارکس از موضوع مقیاس گذاری بدانید، برای تجربه فاند امن در اختیار شما قرار دهیم. سرمایه گذار برتر با تامین سرمایه برای ترید، امکان پراپ تریدینگ را برای شما فراهم کرده است. شما می‌توانید پس از تماس با شرکت و مشاوره با کارشناسان حرفه‌ای ما، ترید بدون سرمایه شخصی را تجربه کنید و سودهای هیجان‌انگیزی را به دست آورید.

1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (1 votes, average: 5,00 out of 5)
loadingLoading...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × سه =