دلار آمریکا (USD)

دلار آمریکا (USD) مهم ترین ارز در فارکس

دلار آمریکا :بنجامین فرانکلین فقید یک نویسنده، مخترع و طنزپرداز بود؛ اما اگر تصویرش را به هر فردی نشان دهیم اولین موردی که به یاد می آورد دلار آمریکا است.

دلار آمریکا یا همان $US که با نشان $ می شناسیم واحد پول رسمی ایالات متحده ی آمریکا می باشد و فدرال رزرو مسئول تنظیم دلار در چرخه ی بازار داخلی آمریکا و بازار بین المللی است. ارز دلار با وجهه ی بین المللی قوی خود در صدر محبوبیت برای مبادلات بین المللی قرار دارد. اما این قدرت و یکه تازی ازکجا شروع شد؟

بگذارید از صفحات اول تاریخ دلار شروع کنیم. با سرمایه گذار برتر  همراه باشید.

 

تاریخچه ی دلار آمریکا (USD)

در آگوست سال 1786 میلادی کنگره‌ی قاره ای ایالات متحده‌ی آمریکا، دلار را به عنوان ارز رسمی کشور اعلام کرد و پس از آن آمریکایی ها شروع به استفاده از دلار در مبالات روزانه‌ی خود نمودند. درآن برهه‌ی تاریخی استفاده از سکه های اسپانیایی به اسم دالر(رئال اسپانیایی) برای داد و ستد در آمریکای شمالی رایج بود؛ به همین دلیل کنگره‌ی قاره‌ای آمریکا اسم دالِر Dollar را برای واحد پول رسمی انتخاب کرد.

 

اما نماد معروف $ از کجا آمده است؟ باید گفت: در قرن 18 میلادی علامت PS برای پزو استفاده می‌شد و به مرور زمان دو حرف  P و S  باهم ترکیب شدند و به شکل $ امروزی درآمد و تصمیم گرفته شد برای دلارآمریکا هم از این نماد استفاده شود.

 

فقط ایالات متحده‌ی آمریکا نیست که واحد رسمی به اسم دلار دارد بلکه 32 کشور دیگر از جمله : کانادا، استرالیا هنگ‌کنگ و… نیز پولی رسمی به نام دلار دارند اما قویترین و فراگیرترین آنها دلار ایالات متحده‌ی آمریکا است. زیرا این واحد پول نه تنها برای آمریکا وجهه‌ی داخلی مناسبی دارد بلکه در مبادلات تجاری بین المللی هم حرف اول را می‌زند. قدرت دلار را می‌توان بر اساس شاخص دلار یا همان USDX که نشان دهنده‌ی ارزش آن است تحلیل و مشاهده کرد.

بخوانید : نحوه سود گرفتن از بانک های معتبر فارکس

تاریخچه دلار

دلار آمریکا چگونه به قدرت رسید؟

جنگ جهانی دوم هزینه‌های زیادی بر دوش کشورهای اروپایی و آمریکا گذاشت. پس از اتمام جنگ در سال 1944 کشورهای متفق در ایالت New Hampshire آمریکا گرد هم آمدند تا در کنفرانس Bretton Woods راه حلی را  برای ساماندهی اوضاع مالی و مبادلات بین المللی بیابند.

در این کنفرانس کشور هایی مانند: فرانسه، انگلستان و بعضی از قدرت‌های اروپا وآسیا به عنوان متحد؛ پیمانی را امضا کردند که به موجب آن متعهد می‌شدند که در تبادلات خود از دلار آمریکا به عنوان ارز رسمی استفاده کنند. در حقیقت این کشورها باید به آمریکا خدمات و کالا صادر می‌کردند تا در ازای آن دلار دریافت کنند. یعنی آمریکا در ازای کالایی که دریافت مینمود اسکناس چاپ شده در اختیار آنها قرار می‌دادند. به نظر می‌رسید که همه چیز به نفع آمریکاست چون ایالات متحده تنها با چاپ پول در مسیر تبدیل شدن به یک ابر قدرت بود. اما این امتیاز ویژه چرا به آمریکا داده شد؟

کنفرانس Bretton Woods بر پایه ی نظام پولی طلا-دلار بود. در این توافقنامه آمریکا اعلام کرد که نرخ دلار بر پایه ی طلا است و طبق مذاکره ای که با دیگر کشورها داشت هر انس طلا را 35 دلار تعیین کرد.

به زبان ساده دلار آمریکا تبدیل به رسیدی برای طلا شد. هر کشوری می‌توانست طلاهایش را در بانک مرکزی آمریکا قرار دهد و طبق  توافق Woods – Bretton برای مبادلات تجاری خود دلار دریافت کند.‌ آمریکا که به یک وارد کننده ی بزرگ از ژاپن و اروپا تبدیل شده بود برای تامین کالاهای خود به چاپ پول بیشتر از ذخایر طلا دست زد. این کشور ظرف چند سال بالغ بر 5 برابر ظرفیت طلایی که داشت دلار چاپ کرده بود.

بخوانید : خبر CPI چیست و چطور میشود از آن سود کرد؟

این میزان از چاپ پول کشورهای طرف مذاکره با آمریکا و به خصوص فرانسه را به شک وا داشت. طبق برآورد فرانسه، آمریکا پول بدون پشتوانه چاپ کرده بود. به همین دلیل رئیس جمهور وقت فرانسه به ایالات متحده پیشنهاد داد که دلارهایش را به آمریکا پس‌دهد و در ازای آن طلا درخواست کرد. این پیشنهاد در قالب مذاکره ی Woods Bretton  کاملا قانونی، اما برای آمریکا یک شوک جدی بود. زیرا به اندازه‌ی دلارهایی که در اختیار بقیه ی کشورها قرار داده بود طلایی در اختیار نداشت.

به همین دلیل در سال  1971 ریچارد نیکسون (Richard Nixon) رییس جمهور وقت آمریکا اعلام کرد که همبستگی طلا و دلار شکسته می‌شود و ارزش پول رسمی هر کشور بستگی به اقتصاد همان کشور دارد. این یک تصمیم بزرگ برای اقتصاد آمریکا و یک شکست برای جامعه ی جهانی بود.  دلار و طلا شناور شدند و بر اساس عرضه و تقاضای بین المللی قیمت و ارزش آنها تعیین می‌شد.

این  قانون جدید به شوک نیکسون معروف شد و ارزش دلار در زمانی کوتاه در مقابل ارز دیگر کشورها سقوط شدیدی را تجربه کرد. 

 

USD در ترید

چگونه دلار آمریکا دوباره به قدرت رسید؟

پس از مدتی کشورهای تولید کننده‌ های نفت خاورمیانه پس از درگیری با اسرائیل در اقدامی عجیب اروپا را به دلیل حمایت از اسرائیل تحریم کردند و در مدت 4 ماه قیمت نفت به طور سرسام آوری 400% رشد را تجربه کرد. کشور های اروپایی که وابستگی شدید به نفت پیدا کرده بودند نمی‌توانستند نیاز خود را به نفت کاهش دهند و ناچار به گرفتن وام های دلاری از ایالات متحده ی آمریکا و صندوق جهانی پول شدند. در این میان تقاضا برای دلار بالا رفت و دلار دوباره به مبادلات بین المللی نفت و دیگر کالاها وارد شد. با سیاست های ایالات متحده‌ی آمریکا در قبال دلار آمریکا اکنون این ارز بالغ بر 60 درصد از مبادلات بین المللی را به خود اختصاص داده است.

 بیشتر از 230 سال است که دلار رسمیت و ارزش خود را حفظ کرده است وهنوز به این تاریخ سازی ادامه می‌دهد.

بخوانید : خبر FOMC چیست؟

دلار در فارکس

دلار آمریکا در فارکس

دلار آمریکا در بازار بین المللی فارکس جایگاه بسیار مهمی دارد. بسیاری از معامله‌گران برای سود بردن در این بازار از راه های زیادی مشغول به کسب درامد هستند. اما یک چیز در بین تمام معامله‌گران مشترک است. آن هم علم به این موضوع که دلار یکی از شاخص‌های اصلی بازار است و نوسانات دلار باعث تغییر در تمامی بازه‌ها می‌شود. همچنین اهمیت دلار برای تریدرهایی که درامد خود را از بروکرها بر اساس دلار دریافت می‌کنند بسیار بیشتر است. مجموعه ی سرمایه گذار برتر نیز از این دایره بیرون نیست و درامد معامله گران محترم را در یک فاند امن بر اساس دلار در پلت فرم ارزدیجیتال پرداخت می‌نماید. مزیت اصلی این مجموعه پراپ تریدینگ است به این معنی که اگر در ترید پتانسل بالایی دارید اما برای شروع آن سرمایه لازم را در اختیار ندارید، شرکت سرمایه گذار برتر این فرصت را به شما میدهد که بتوانید ترید بدون سرمایه شخصی را تجربه کنید. با هم به قله های موفقیت دست خواهیم یافت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − یک =