بهترین اندیکاتور های ترید

مهم ترین اندیکاتور ها برای ترید

بازار مالی فارکس به دلیل ثبت لحظه ای قیمت‌ها و حجم معاملات، اطلاعات کلیدی زیادی در اختیار معامله‌گران برای تحلیل و آنالیز قرار می‌دهد. امروزه معامله‌گران استراتژی‌های مختلفی برای آنالیز بازار و پیشبینی قیمت‌ها  به کار می‌برند. تحلیل تکنیکال یکی از مهمترین سبک‌های آنالیز و بررسی بازار محسوب می‌شود که معامله‌گران برای شروع به کار و کسب درامد از فارکس و پراپ تریدینگ نیازمند یادگیری آن می‌باشند

اندیکاتور‌ها از ابزار‌های اصلی تحلیل تکنیکال به شمار می‌روند که تریدرها روزانه از آنها برای پیشبرد اهداف معاملاتی و سودآوری مستمر استفاده می‌کنند. تحلیلگران و دانشمندان بازار مالی هر روزه اندیکاتور‌های جدیدی معرفی می کنند که شما می‌توانید به اطلاعتی که این اندیکاتورها در اختیارتان میگذارند به سادگی دسترسی داشته باشید.

 

اندیکاتور چیست؟

همانطور که از اسم آن پیداست Indicator به معنی یک ابزار یا مولفه برای پیشبینی (سطح یا قیمت هرچیزی مانند سهام، جفت ارز ، فلزات گرانبها و…) می‌باشد. در زبان فارسی به این ابزار شاخص یا نشانگر می‌گوییم. در بازار مالی اندیکاتورها مجموعه ای از فرمول‌های ریاضی برای محاسبه ی حجم، قدرت روند و نقاط بازگشتی قیمت میباشند که شاخص‌های مختلف را بررسی و به صورت نمودار و اعداد به معامله‌گر نشان می‌دهند.

برای استفاده از این ابزار نیازی به یادگیری فرمول‌ها و نحوه محاسبه نیست، هرچند برخی از این اندیکاتور‌ها مانند Moving Average فرمول‌های ساده ای دارند اما شما میتوانید در پلتفرم‌هایی مانند Tradingview و Metatrader از اندیکاتور‌های مختلف به صورت رایگان استفاده کنید.

 

انواع اندیکاتور

به صورت کلی اندیکاتور‌ها را میتوان در سه دسته به صورت زیر قرار داد:

  1. اندیکاتور‌های نوسان‌نما  (Oscillators)
  2. اندیکاتورهای روندنما (Trend Indicators)
  3. اندیکاتورهای حجمی (‌Volume Indicators)

بخوانید : تحلیل تکنیکال یا پرایس اکشن؟

اندیکاتور های نوسان نما (Oscillators)

اندیکاتور‌های نوسان نما که به اوسیلاتور‌ها معروف هستند جزو پرطرفدار ترین ابزار‌های معامله‌گران برای کسب درامد به شمار می‌روند. این نوع از اندیکاتور‌ها در پنجره ای جدید اطلاعات را به صورت عددی و نمودار نشان می‌دهند. اوسیلاتور‌ها معمولا سیگنال‌های قوی خرید و فروش صادر می‌کنند و طرز کار آنها به این شیوه است که یک شاخص عددی را در بین دو محدوده ی حداقل و حداکثر که در حال نوسان است نشان می‌دهد.

این دو محدوده معمولا سطوح اشباع خرید و اشباع فروش نامگذاری می‌شوند و زمانی که شاخص اندیکاتور به هرکدام از محدوده‌ها نزدیکتر شود نشانه ی اشباع قیمت در محدوده ی مذکور می‌باشد. خروج قیمت از هرکدام از این سطوح یک سیگنال برای ادامه ی روند به همان سمت می باشد.برای مثال زمانی که قیمت از سطح اشباع خرید خارج می شود، انتظار صعودی بودن قیمت را داریم و سیگنال خرید صادر می‌شود.

اندیکاتور RSI (قدرت نسبی) و MACD جزو مهمترین اوسیلاتورها محسوب می‌شوند.

اندیکاتور RSI چیست

اندیکاتور RSI

این اندیکاتور جزو پرطرفدار ترین ابزار‌های تریدینگ محسوب می‌شود. RSI شاخصی برای قدرت بازار یا همان قدرت خریداران و فروشندگان است.

در RSI دو سطح در بالا وپایین وجود دارد که از صفر (اشباع خرید) شروع می‌شود وتا 100 (اشتباع فروش) ادامه می‌یابد. معمولا ناحیه ی 0 تا 30 جزو سطح خرید و ناحیه ی 70 تا 100 جزو سطح فروش می‌باشد.

بخوانید : کاربردی ترین ابزارهای تریدینگ ویو

اندیکاتور MACD چیست

اندیکاتور MACD

اگر در بازار فارکس و پراپ تریدینگ تجربه ی فعالیت دارید حتما اسم اندیکاتور محبوب MACD را شنیده اید که مخفف Moving Average Convergence Divergence است. این عبارت به معنی همگرایی (Convergence) و واگرایی (Divergence) میانگین متحرک است وهمانطور که از اسم آن میبینیم، میانگین متحرک مولفه ی اصلی در ساختار این اندیکاتور می‌باشد. اندیکاتور MACD با استفاده از ۳ میانگین متحرک به شما این امکان را می‌دهد تا جهت، قدرت و مومنتوم یک روند صعودی یا نزولی را تشخیص دهید. این ۳ میانگین متحرک عبارتند از: میانگین متحرک ۹ روزه، میانگین متحرک ۱۲ روزه و میانگین متحرک ۲۶ روزه.

 

اندیکاتور استوکاستیک (STOCHASTIC)

اندیکاتور استوکاستیک شباهت بسیار زیادی با RSI دارد و تنها تفاوت آن وجود سطوح 80 و 20 است که در اندیکاتور RSI این سطوح30 و می‌باشند. در استوکاستیک از دو خط استفاده می‌شود که یکی را D% و دیگری را K% می‌نامند. خط D% اهمیت به مراتب بیشتری نسبت به خط K% دارد و اکثرا سیگنال‌های خرید و فروش از این خط صادر می‌شوند. شما به عنوان یک تریدر در سرمایه گذار برتر میتوانید از اندیکاتور‌های مختلف مانند استوکاستیک برای تحلیل مارکت و جهت روند استفاده کنید.

 

 اندیکاتورهای روندنما (Trend Indicators)

قیمت می‌تواند روند‌های صعودی ، نزولی یا خنثی به خود بگیرد. هرچند تشخیص روند در بسیاری از مواقع کار ساده ای میباشد اما نه همیشه؛ در برخی از اوقات تشخیص روند برای معامله‌گران دشوار می‌شود.

خوشبختانه بازار مالی برای هر مشکلی راه حل دارد. اندیکاتور‌های روند نما میتوانند جهت و قدرت روند را تشخیص دهند. یکی از پرکاربرد ترین و ساده ترین اندیکاتور‌های روند نما میانگین متحرک Moving Average میباشد.

همچنین باند بولینگر و ایچیموکو جزو اندیکاتور‌های مطرح تشخیص روند می‌باشند که تریدرهای بازار فارکس میتوانند به عنوان یک ابزار قوی در تحلیل های خود از آنها استفاده کنند.

بخوانید : سود از بانک های معتبر فارکس

اندیکاتور میانگین متحرک (Moving Average)

پرکاربرد ترین اندیکاتور در میان ترید‌های بازار مالی برای تشخیص روند شاخص  میانگین متحرک می‌باشد. همانطور که از اسم آن پیداست این اندیکاتور برای تشخیص جهت قیمت از میانگین قیمت‌های یک دوره ی زمانی مشخص استفاده میکند و به دو نوع تقسیم می‌شود.

میانگین متحرک ساده

در این روش از اندیکاتور میانگین متحرک، تمام روزهایی که محاسبه می‌شوند وزن برابری در معادلات دارند. برای مثال میانگین قیمت 20 روز قبل با میانگین امروز وزن یکسانی در محاسبات دارد. این روش را به نام SMA که مخفف Simple Moving Average است می‌شناسیم.

میانگین متحرک نمایی

در این حالت هرچه به زمان حال بازار نزدیکتر می‌شویم، قیمت‌ کندل ها وزن بیشتری پیدا می‌کنند. برای مثال وزن قیمت امروز در محاسبات برای پیدا کردن میانگین بیشتر از وزن قیمت 20 روز قبل است. این اندیکاتور به نام EMA که مخفف Exponential Moving  Average   شناخته می‌شود.

اندیکاتور حجمی چیست

اندیکاتور‌های حجمی (‌Volume Indicators)

یکی از مولفه‌های مهم تحلیل تکنیکال برای معامله‌گران حجم معاملات یا حجم ورود و خروج نقدینگی به بازار است. تریدر‌ها میتوانند تغییرات در حجم معاملات را برای هر کندل رصد و در آنالیز خود از آن به عنوان یک مولفه ی مهم استفاده کنند. بهتر است بدانید یکی از مطرح ترین سبک‌های تحلیل تکنیکال استراتژی ترید با حجم معاملات است زیرا یکی از نشانه‌های تغییر در روند یا تداوم آن، تغییرات در حجم معاملات می‌باشد. اندیکاتور حجم تعادلی OBV و اندیکاتور Volume از مهمترین ابزار‌ها برای تشخیص روند از نظر حجم می‌باشند که معامله‌گران امروزه از آن استفاده می‌کنند. اندیکاتور‌های حجمی‌ بیشتر در بازار سهام و کریپتوکارنسی به کار گرفته می‌شوند و در بازار فارکس مخصوصا جفت ارزها، اندیکاتور‌های حجمی‌ دقت بالایی به همراه ندارند. ایده آل ترین ابزار های برای فارکس اندیکاتور های نوسان نما و روند نما می باشند.

در این مقاله مهمترین اندیکاتورهای دنیای فارکس مانند RSI, MACD, Moving average ,Volume به شما معرفی شدند که میتوانید در ترید‌های خود از آنها کمک بگیرید و سودآوری خود را رشد دهید. در نظر داشته باشید برای یک نتیجه ی عالی از هرکدام از انوع اندیکاتور مانند نوسان نما، روند نما و حجمی، یک شاخص را برای تحلیل‌های روزانه ی خود انتخاب کنید تا تا بتوانید بازار را از زوایای مختلف بسنجید.