مدیریت ریسک در فارکس

مدیریت ریسک در ترید چگونه است؟

مدیریت ریسک Risk Management به معنی ارزیابی و تحلیل موقعیت‌های مختلف در بازار و اعمال سیاست‌های متنوع برای کاهش ضرر و افزایش سود در بازار سرمایه می‌باشد. به عنوان یک معامله‌گر در فارکس، باید مخاطرات‌های خود را بشناسیم و مدیریت کنیم. شاید کلمه‌ی ریسک برای برخی از افراد یک بار منفی داشته باشد و خیلی از تریدرها از ریسک دوری کنند.

اما برای پیشرفت در هر کاری مخصوصا معامله در بازارهای مالی باید به میزان مناسب ریسک کنیم. معامله‌گری که توانایی پا گذاشتن در موقعیت های دارای خطر نداشته باشد به مرور از چرخه‌ی سوددهی و پیشرفت کنار گذاشته می‌شود. در بازار فارکس و پراپ تریدینگ برای به دست آوردن سود مناسب باید مقداری از بالانس اکانت خود را بر روی معاملات ریسک کنیم.

بخوانید : تمرین نظم در ترید

مدیریت ریسک در ترید

 مقدار ریسک چگونه تعیین می‌شود؟

با قرار دادن حد ضرر برای معاملات، مقداراحتمال زیان را تعیین می‌کنیم.برای مثال در یک اکانت فاند 10,000$ اگر بر روی یک معامله حد ضرر ما 300 دلار باشد.در اصل ما 3 درصد از اکانت یا همان 300 دلار را در این پوزیشن ریسک کرده ایم. اگر حد سود ما 600 دلار باشد، ارزش خطر بر روی این معامله بیشتر می‌شود و زمانی که حد سود کمتر می‌شود، ارزش ریسک بر روی معامله هم پایینتر می‌آید. این مسئله را به عنوان ریسک به ریوارد هم میشناسیم.یعنی برای ریوارد یا همان پاداش 600 دلاری ما 300 دلار ریسک کرده‌ایم که‌ یک ریسک به ریوارد 1:2 را به ما می‌دهد.

معامله‌گرانی که ریسک بیشتری می‌کنند، در اصل شانس بازدهی بیشتری خواهند داشت. برای مثال در همین شرایط اگر تریدر مورد نظر 400 دلار ریسک کند، پاداش و سودی که در یک معامله با ریسک به ریوارد 1:2 دریافت می‌کند800 دلار می‌باشد.

پس ریسک بیشتر بازدهی برای معامله‌گر به ارمغان می‌آورد و به همین منوال ریسک کمتر بازدهی کمتری برای معامله‌گر خواهد داشت. افزایش ریسک در برخی موارد می‌تواند برای معامله‌گر بهتر باشد. اما در شرایط مشابه اگر معامله‌ی ما ضررده باشد،معامله‌گری که ریسک کمتری داشته است برنده خواهد بود.

تامین سرمایه برای ترید شاید برای برخی از معامله‌گران دشوار باشد و ریسک نابه جا بر روی سرمایه جبران ناپذیرتلقی شود. در اصل ریسک مانند یک شمشیر دولبه می‌ماند که اگر آن را کنترل نکنیم دچار ضررهای زیادی خواهیم شد و اگر بتوانیم آن را درست مدیریت کنیم به سود سرشاری دست می‌یابیم.

مدیریت ریسک به معنی کاهش آن نمی‌باشد و ما باید بدانیم در چه زمانی احتمال زیان معامله را کاهش دهیم و در چه زمانی بیشتر ریسک کنیم تا پاداش خود را از بازار دریافت کنیم. به‌ یاد داشته باشیم ما برای کسب سود در بازار فعالیت می‌کنیم و اگر از ریسک بترسیم، پاداش و جایزه ای دریافت نخواهیم کرد.

در برخی از موارد کاهش حجم معامله‌ یک حرکت اشتباه در شطرنج سوددهی می‌باشد و باعث می‌شود که از بازار جا بمانیم.

ریسک به ریوارد در ترید

سه وجه اصلی مدیریت ریسک

1- اجتناب از خطر

به معنی ریسک صفر می‌باشد.در این حالت معامله‌گر هیچگونه خطری را متقبل نمی‌شود و منتظر یک موقعیت بهتر می‌ماند. زمانی که بازار در حالت ناپایدار قرار میگیرد و یا خبر‌های مهمی‌در راه هستند، بهتر است از مخاطره اجتناب کنیم.

 

2- پذیرش ریسک

در این حالت معامله‌گر تمامی‌ جنبه‌های پوزیشن خود را ارزیابی کرده  و آمادگی کامل را برای انجام معامله دارد. حتی اگر بازار در خلاف جهت پوزیشن هم پیش برود همچنان معامله‌گر بر روی پوزیشن خود تاکید دارد و در بازار باقی می‌ماند. پذیرش ریسک در زمانی قابل قبول است که که معامله‌گر برای معاملات خود حد ضرر مطمئن قرار دهد.

 

3- کاهش یا تقسیم ریسک

شما می‌توانید ریسک معامله‌ی خود را به صورت سیستماتیک تقسیم کنید. برای مثال پوزیشن خود را به سه پوزیشن با حجم‌های ⅓ ازمعامله‌ی اصلی تقسیم کنید و تارگت سود‌های کم، متوسط و زیاد برای معامله‌ی خود قرار دهید.

 

 در این صورت اگر بازار سود کمی‌ به شما داد، معامله ای که تارگت کمی دارد بسته شده است و سود حاصل ازآن می‌تواند ضرر دو معامله‌ی دیگر را پوشش دهد.از طرف دیگر در صورت پیش رفتن بازار در جهت معامله‌ی شما، با داشتن پوزیشن با تارگت سود بیشتر، سود حاصل از آن را دریافت خواهید کرد واز بازار جا نمی‌مانید. این روش یکی از سیاست‌های تقسیم و کاهش خطر می‌باشد که شما میتوانید در معاملات خود به کار ببرید.

بخوانید : سوئینگ ترید چیست؟

آموزش مدیریت ریسک در ترید

روش هایی برای مدیریت درست ریسک

1- سرمایه‌ی خود را ریسک نکنید! 

منطقی است که بگوییم بهترین راه برای آسیب نزدن به سرمایه‌ی شما این است که سرمایه‌ی خود را در بازار قرار ندهید. اما چگونه می‌توانیم بدون خطر بر روی سرمایه، کسب سود کنیم؟

پراپ تریدینگ می‌تواند به عنوان یک شریک مالی برای شما این امر را محقق سازد. سرمایه گذار برتر به عنوان اولین و معتبر ترین پراپ تریدینگ ایران، سابقه‌ی درخشانی از پرداخت سود و پشتیبانی کاربران دارد. شما میتوانید با پرداخت درصد کمی‌از سرمایه‌ی خود، یک اکانت فاند دریافت کنید و با پاس شدن در دو مرحله از چالش وارد مرحله‌ی ترید با سرمایه‌ی واقعی شوید. در مرحله ی ریل شما 80 درصد از سود اکانت خود را دریافت می‌کنید.

 

2- دفاع یا حمله؟ هر دو گزینه روی میز است

فرض کنید در یک موقعیت معاملاتی، مقداری از بالانس اکانت خود را ریسک کرده اید و بازار در خلاف جهات معامله‌ی شما حرکت می‌کند؛ در این حالت چه تصمیمی‌ می‌گیرید؟

بسیاری از معامله‌گران آماده‌ی پذیرش ضرر نیستن و شاید معامله‌ی خود را ببندند تا ضرر کمتری را متوجه اکانت خود کنند و در اصل از بالانس خود دفاع می‌کنند. برخی دیگر از معامله‌گران همچنان به کسب سود از این پوزیشن معاملاتی امیدوارند و حجم بیشتری از بالانس خود را وارد معامله می‌کنند و گزینه‌ی حمله را انتخاب می‌کنند. اما کدام مورد راه درستی را پیش می‌برند؟ برای پاسخ به این سوال باید بازار را با دقت بالایی تحلیل کنیم.

معامله‌ی مورد نظر باید در جهت روند بازار باشد، همچنین ما باید حد سود و ضرر منطقی برای پوزیشن خود داشته باشیم و اخبار بازار حاکی از پیشرفت قیمت در جهت معامله‌ی ما باشد. در این شرایط منطقیست که به معامله‌ی خود ایمان داشته باشیم و میزان ریسک خود را بالاتر ببریم. اما اگرشرایط بازار به شیوه‌ی دیگری باشد، بهتر است که گزینه‌ی دفاع را انتخاب کنیم و تا حد ممکن خطر معامله را پایین بیاوریم.

بخوانید : استراتژی حجم معاملات چیست؟

3- شهود و احساسات جایی در مدیریت ریسک ندارند

عدم توانایی کنترل احساسات در معاملات نشان دهنده‌ی ضعف معامله‌گر می‌باشد. در بازار فارکس ، قیمت‌ها بر اساس اخبار اقتصادی و آمار بانک‌های مرکزی تغییر می‌کنند و باید آگاه باشیم که ما برای بازار قانونگذاری نمی‌کنیم و در صورتی که در خلاف جهت پیشبینی مارفتار میکند باید خود را با ذات بازرا وفق دهیم.

در نظر داشته باشید بسیاری از معامله‌گران دچار اعتماد به نفس کاذب می‌شوند و در برخی از شرایط ریسک بیش از حدی را به اکانت خود وارد می‌کنند که نتیجه‌ی آن ضرر‌های زنجیره ای می‌باشد. برای رهایی از این حالت باید احساسات خود را کنترل کنیم و قبل از معامله بر روی کاغذ قوانین خود را مرور کنیم تا در زمانی که استرس بالایی در بازار حاکم است بتوانیم تصمیم درستی بگیریم.

 

4– مدیریت مالی مختص به خود را داشته باشیم

باید به این نکته توجه کنیم که هر فردی تحمل مخاطره متفاوتی نسبت به بقیه‌ی معامله‌گران دارد و باید نسبت به روحیات و روانشناسی خود یک برنامه‌ی مدیریت ریسک و سرمایه طراحی کنیم.

نسخه ای که برای دوست معامله‌گر شما مفید واقع شده است شاید برای شما کارساز نباشد.اگر شما توانایی مدیریت احساسات خود در ریسک‌های بالا را ندارید بهتر است با ریسک پایین کار کنید.زیرا برای هر تریدر مهمترین فاکتور، سلامت روانی و عقلی خود می‌باشد و اگر بر خلاف میل خود در بازار عمل کنیم، دچار شک و اشتباه خواهیم شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده + پانزده =