استراتژی حجم معاملات چیست؟

استراتژی ترید با حجم معاملات (Volume Trade)

بازار مالی فارکس یک پلت فرم بین المللی برای خریداران و فروشندگان ارز، فلزات گران بها، سهام و حامل‌های انرژی است. حجم عظیمی‌ از سفارشات و معاملات روزانه انجام می‌شود که نشانگر میزان تقاضا و عرضه برای یک ارز و یا کالای مورد نظر می‌باشد. خوشبختانه حجم معاملاتی که در طول روز ثبت می‌شود به صورت اندیکاتور‌های مختلف قابل مشاهده و آنالیز است. شما به عنوان یک معامله‌گر فارکس باید روزانه volume برای جفت ارز و یا فلزات گرانبهای مورد نظر خود را چک کنید؛ زیرا آنالیز این اطلاعات دیدگاه خوبی از میزان عرضه و تقاضا و پیشبینی روند بازار به شما می‌دهد. معامله‌گران زیادی با آنالیز حجم معاملات در پراپ تریدینگ سرمایه گذار برتر مراحل چالش را با موفقیت پاس کرده و در مرحله‌ی لایو به سودآوری مناسب و پایداری رسیده اند.

حجم معاملات چیست؟

به تعداد خرید و فروش‌ های انجام شده بر روی یک سهم و یا ارز در یک بازه‌ی زمانی مشخص (مانند یک روز) حجم معاملاتی یا volume ارز یا سهم گفته می‌شود. همچنین به تعداد معاملات انجام شده در کل بازار برای تمامی‌ارزها و یا سهم‌ها حجم معاملاتی بازار میگوییم. معمولا volume در فلزات گرانبها، بازار سهام و کریپتورکارنسی بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

مهمترین نکته ای که باید معامله‌گران در سبک تحلیل تکنیکال به آن توجه کنند این است که حجم معاملات باید تایید کننده‌ی روند قیمت باشد. به زبان ساده‌ اگر روند برای یک ارز یا یک سهم صعودی باشد، لازم است که volumeدر آن بازه‌ی زمانی سنگین تر باشد و بالعکس، بدین معنی که اگر روند نزولی باشد فشار فروش بیشتر می‌شود و و حجم معاملات در کندل های نزولی زیاد خواهد شد. در این حالت فروشندگان قویتر ظاهر شده اند و بیشتر تمایل به فروش داشته اند که باعث شده است بازار نزولی شود.

اگر بازار از حالت range وارد روند صعودی شود اما volume  افزایش نیابد، احتمال ادامه‌ی روند صعودی کم خواهد شد و شاهد تضعیف مومنتوم قیمت خواهیم بود. همچنین اگر بازار از حالت range به فاز نزولی تغییر کند اما حجم معاملات افزایش نیابد، احتمال کاهش قدرت روند وجود دارد و از نظر volume تاییدیه‌ی ادامه ی روند نزولی را دریافت نمیکنیم.

شما به عنوان یک معامله‌گر در پراپ تریدینگ باید توجه ویژه ای به حجم معاملات بازار و سهم یا ارز مورد نظر خود داشته باشید.

بخوانید : اهمیت نظم در ترید

استراتژی حجم معاملاتی

قانون سوم وایکوف در حجم معاملات

ریچارد دمیل وایکوف یک سرمایه‌گذار آمریکایی در بازار سهام، و بنیان‌گذار و سردبیر مجله وال استریت همچنین سردبیر تکنیک بازار سهام بود. وایکوف را به عنوان یکی از بزرگترین معامله‌گران و تحلیلگران بازار مالی می‌شناسیم؛ او تحقیقات گسترده ای در مورد رفتار قیمت در زمینه‌ی عرضه و تقاضا داشت که امروزه معامله‌گران زیادی از آن سود کسب می‌کنند.  ریچارد وایکوف سبک اختصاصی خود را در بازار مالی ابداع کرد که به آن سبک وایکوف میگوییم. در سبک وایکوف volume اهمیت ویژه ای دارد، به صورتی او در قانون سوم وایکوف در مورد حجم معاملات چنین می‌گوید: افزایش حجم بیش از حد (یا بیش از میانگین) نشان دهنده‌ی تلاش مداوم قیمت برای تغییر و تاثیر گذاری در روند است. این نشان می‌دهد که چگونه افزایش تعداد معاملات و در نتیجه افزایش حجم مارکت می‌تواند بر روند قیمت تاثیر ایجاد کند.

در قانون سوم وایکوف میبینیم که هر تلاشی نتیجه ای دارد و هر افزایش ناگهانی حجم در بازار می‌تواند تاثیرگذاری زیادی در روند بازار داشته باشد.

بخوانید : سویینگ تریدینگ چیست؟

Trade volume چگونه نشان داده می شود؟

شما میتوانید حجم معاملات را با اندیکاتور volume در متاتریدر و همچنین در تریدینگ ویو مشاهده کنید. این ابزار یکی از مهمترین اندیکاتور‌ها برای هر معامله‌گری است که باید در استراتژی معاملاتی روزانه‌ی خود از آن استفاده کند. اندیکاتور volume معمولا در پایین صفحه نشان داده می‌شود و حجم هر کندل را به صورت نمودار میله ای میتوانید در آن ببینید. کندل‌های سبز نشان دهنده‌ی افزایش حجم در بازه‌ی زمانی کندل نسبت به کندل قبلی است و نمودار‌های قرمز به معنی کاهش حجم ارز یا سهم مورد نظر در بازه‌ی زمانی مربوط به کندل نسبت به کندل قبلی خود است. البته این رنگ‌ها ممکن است در پلت فرم‌های مختلف عوض شوند و شما میتوانید برای میله‌های افزایش حجم و کاهش حجم، رنگ دلخواهتان را انتخاب کنید.

 

اندیکاتور حجم معاملات

همانطور که در نکته اول قانون سوم وایکوف اشاره شد هر تلاشی یک نتیجه به همراه دارد.

اگر قیمت‌ها در یک روند رو به بالا حرکت کنند volume هم باید افزایش یابد و بالعکس.اگر در بالا رفتن قیمت شاهد کاهش حجم باشیم،بدین منظور است که تمایل خریداران برای خرید کاهش یافته است و معامله‌گران منتظر معکوس شدن قیمت هستند.

در روند نزولی هم شاهد این رابطه بین حجم و روند میباشیم. زمانی که قیمت در یک روند نزولی قرار دارد و حجم معاملات کاهش می‌یابد.همچنان باید منتظر ادامه‌ی روند نزولی باشیم تا زمانی که حجم بازار بالا میرود.

این حالت نشان دهنده‌ی افزایش تمایل معامله‌گران به خرید و معامله‌ی سهم یا ارز مورد نظر می‌باشد و باعث می‌شود روند نزولی تضعیف شود و یک روند صعودی جدید شکل بگیرد.

نکات نوشتن استراتژی والیوم تریدینگ

نوشتن استراتژی والیوم تریدینگ شامل تحلیل و استفاده از داده های حجم معاملات برای تصمیم گیری آگاهانه است. در اینجا به چند نکته که در نوشتن یک استراتژی والیوم تریدینگ موثر است اشاره می کنیم:

  1. درک حجم معاملات:

قبل از استفاده از والیوم تریدینگ با مفهوم حجم معاملات آشنا شوید. حجم یک شاخص کلیدی برای فعالیت در بازار است.

  1. حجم را با تحلیل قیمت ترکیب کنید:

تحلیل حجم معاملات زمانی بیشترین تاثیر را دارد که با تحلیل قیمت ترکیب شود. به دنبال روندها یا الگوها در هر دو حرکت حجم و قیمت باشید تا نقاط ورود و خروج بالقوه را شناسایی کنید.

  1. از اندیکاتورها استفاده کنید:

از اندیکاتورهایی که شامل حجم هستند، مانند حجم در تعادل (OBV) یا Chaikin Oscillator استفاده کنید. این اندیکاتورها می‌توانند به تأیید روندها و سیگنال‌های معکوس بالقوه کمک کنند.

  1. به دنبال افزایش حجم باشید:

به افزایش قابل توجه حجم دقت کنید، زیرا اغلب نشان دهنده افزایش علاقه یا فعالیت در یک جفت ارز یا سهام خاص است. این مورد می تواند نشان دهنده یک حرکت قابل توجه در قیمت باشد.

  1. از اتفاقات مرتبط به بازار مطلع باشید:

از اخبار بازار، شاخص های اقتصادی و سایر عواملی که ممکن است بر حجم معاملات تأثیر بگذارد، آگاه باشید. آگاهی از روندهای گسترده تر بازار می تواند دقت تحلیل شما را افزایش دهد.

حجم معاملات در ناحیه‌های حمایتی و مقاومتی

زمانی که نمودار سهم یا یک ارز درگیر ناحیه‌ی مقاومت است و قصد دارد از آن عبور کند، افزایش volume می‌تواند سیگنال مثبتی برای شکست مقاومت و روند صعودی قیمت به شمار برود در این حالت بریک آوت ناحیه‌ی مقاومتی تاییده‌ی volume را به همراه دارد. این حالت در نواحی حمایتی هم اتفاق می‌افتد و اگر قیمت در زمان شکست ناحیه‌ی حمایتی حجم بالایی داشته باشد می‌توانیم این شکست را معتبر تلقی کنیم و وارد پوزیشن فروش شویم.

در نظر داشته باشید اگر در زمان بریک آوت نواحی حمایتی یا مقاومتی، volume تغییر کوچک و یا کاهش داشته باشد، بریک آوت مورد نظر از نظر حجم معتبر نیست و احتمال برگشت قیمت از نواحی وجود دارد.

در نظر بگیرید که کانال‌های قیمتی یک ناحیه‌ی حمایتی مقاومتی دینامیک برای قیمت محسوب میشوند و شکستن سقف و کف کانال همراه با افزایش ناگهانی حجم می‌تواند یک سیگنال مثبت برای شکست کانال و عبور قیمت از آن باشد.

بخوانید : بهترین مدیریت ریسک در ترید

اندیکارتور حجم معاملات فارکس

حجم معاملات در الگو‌های تکنیکال

در الگوهای ادامه دهنده مانند الگو پرچم و مثلث متقارن پس از تشکیل ناحیه‌ی اصلاحی، برای شکست و خروج قیمت از الگو باید منتظر انفجار volumeباشیم. اگر حجم معاملاتی به شدت افزایش داشت احتمال خروج قیمت از الگو بیشتر می شود و نشانگر تمایل معامله گران برای ادامه ی روند با مومنتوم بیشتر است.

همچنین در الگو‌های بازگشتی مانند سر و شانه، دایموند و سقف دو قلو، قیمت برای شکست خط گردن باید volume زیادی داشته باشد تا بریک آوت و شکست را معتبر تلقی کنیم.

برای تبدیل شدن به یک تریدر موفق و داشتن ثبات مالی، شما نیاز دارید تا از جنبه های مختلف بازار را تحلیل کنید. معامله گران موفق یادگیری مداوم را رمز موفقیت و سودآوری مستمر می‌دانند.

سوالات متداول

حجم معاملات چیست؟

حجم معاملات بیانگر تعداد کل سهام یا ارز معامله شده در یک دوره زمانی خاص است.

تحلیل حجم معاملات چگونه تحلیل قیمت را تکمیل می کند؟

تحلیل حجم اغلب با تحلیل قیمت ترکیب می شود تا روندها و قدرت بازار را تأیید کند و نقاط ورود و خروج بالقوه را شناسایی کند.

چرا توجه به افزایش حجم در معاملات مهم است؟

افزایش حجم می‌تواند نشان‌دهنده افزایش علاقه بازار باشد و اغلب قبل از حرکت‌ قیمت افزایش می‌یابد و فرصت‌های معاملاتی احتمالی را فراهم می‌کند.

حجم بالا در زمان افزایش قیمت نشان دهنده چیست؟

حجم بالا در طول یک رالی نشان دهنده علاقه خرید قوی و ادامه روند است.

افزایش حجم معاملات در الگوهای تکنیکال نشان دهنده چیست؟

اگر حجم معاملات به شدت افزایش داشته باشد احتمال خروج قیمت از الگو بیشتر می‌شود و نشانگر تمایل معامله گران برای ادامه روند با مومنتوم بیشتر است.

چرا باید حجم معاملات را در سطوح حمایت و مقاومت کلیدی در نظر بگیریم؟

تحلیل حجم در سطوح کلیدی به شناسایی علاقه خرید یا فروش قوی و احتمال شکست سطوح حمایت و مقاومت کمک می کند.

از چه اندیکاتورهایی می‌توان برای بررسی حجم معاملات استفاده کرد؟

به جز اندیکاتور volume می‌توانید از اندیکاتورهایی که شامل حجم هستند، مانند حجم در تعادل (OBV) یا Chaikin Oscillator نیز استفاده کنید.

واگرایی بین قیمت و حجم در معاملات چه چیزی را نشان می دهد؟

واگرایی زمانی رخ می‌دهد که حرکات قیمت و حجم، الگوهای متناقضی را نشان می‌دهند که نشانه‌ای از تضعیف یا معکوس شدن روند فعلی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + هجده =