اهمیت روان در ترید

روانشناسی چه تاثیری بر سوددهی دارد؟

به کارگیری اصول روانشناسی در بازار مالی فارکس امری حیاتی محسوب می‌شود چیدمان استراتژی معاملاتی و هر آنچه  یک معامله گر برای برداشت سود نیاز دارد از ذهن و روان او سرچشمه می گیرد. انسان از ابتدای خلقت تا کنون احساسات قوی و شهودی فراتر از انتظار را دارا بوده است که هرچند لازمه ی بقا است اما در برخی از شرایط این ادراک غریزی  باعث کاهش توانایی‌های فرد در مقابله با موانع شده است.

معامله گران بازار مالی برای پیشرفت و رسیدن به سودآوری ممتد نیازمند تصمیمات عقلانی و منطقی هستند . البته نمی‌توانیم بگوییم حس و شهود در پراپ تریدینگ و دیگر پلتفرم های مالی جایی ندارد، زیرا قیمت‌ در بسیاری از مواقع بر اساس احساسات جمعی، ترس و طمع نوسان می‌کنند.

پس بهتر است که  مولفه های حسی و درکی را در خود بشناسیم و سعی در کنترل آن داشته باشیم.  در این مقاله به روانشناسی معاملاتی و  فاکتورهای اصلی مانند ترس و طمع در زمان ترید می‌پردازیم.

روانشناسی معامله Trading Psychology به مولفه‌های احساسی و روانی تریدر در زمان تصمیم گیری برای انجام ترید می‌پردازد. هرچه کنترل بر ذهن و روان تقویت شود، سوددهی معامله گر به دنبال آن رشد خواهد کرد. در واقع شما به صورت ناخودآگاه احساسات خود را در تصمیمات حیاتی روزمره‌ی خود دخیل می‌کنید.

برای مثال بسیاری از تریدر‌ها غافل از تقویت روانشناسی خود به دنبال برتری در زمینه‌ی تحلیل تکنیکال بازار هستند؛ حال آنکه در آنالیز بازار دست بالا را دارند اما در انجام تریدهای روزمره‌ی خود سود چندانی کسب نمی‌کنند.

این افراد با وجود اینکه تحلیلگری خبره به شمار می آیند اما به دلیل ضعف در شناخت روان و ذهنیت خود دچار مشکل در سودآوری و رشد مثبت می شوند. باید توجه داشت که باز کردن معامله و کلیک بر روی buy و sell نه تنها قدم آخر نیست بلکه ابتدای راه است. اینکه شما می‌توانید تا قطره‌ی آخر از معامله سود بگیرید یا نه، بستگی به کنترل ترس، طمع و احساسات زودگذر شما دارد. به عنوان یک سرمایه گذار ترید باید با ماهیت بازار و نکات کلیدی روانشناسی که باعث افزایش سوددهی شما می شود آشنایی کامل داشته باشید.

بخوانید : بهترین مدیریت سرمایه در ترید

تمرینات روان در ترید

ماهیت بازار را بشناسید

مهمترین اصل درمهارت‌های معامله گری شناخت ماهیت بازار است. بسیاری از معامله گران به دلیل فقدان آموزش صحیح در زمینه‌ی تحلیل تکنیکال و فاندامنتال بازار، دچار ترس از معامله می‌شوند و تحمل نوسانات بازار را ندارند. زمانی که شما وارد پوزیشن معاملاتی می‌شوید، انتظار اینکه بازار در یک روند پرشتاب به سوی تارگت سود شما حرکت کند رویایی بیش نیست.

باید به این اصل توجه کنید که نوسان ماهیت بازار است و اگر میخواهید به سودآوری واقعی برسید باید با یک روانشناسی قوی تحمل نوسانات را به بهترین نحو ممکن داشته باشید. کافیست به تحلیل و معامله‌ی خود ایمان داشته باشید و زمانی که بازار نوساناتی برخلاف جهت معامله‌ی شما ایجاد کرد، احساسات و ترس خود را کنترل کنید.

بازار مالی، یک دریا از فرصت‌های معاملاتی 

فارکس به عنوان یک بازار بین المللی در 5 روز از هفته و از شروع به کار بانک های سیدنی تا بسته شدن  بانک های نیویورک باز است. برخی از معامله گران با ترس از دست دادن موقعیت‌های معاملاتی ناچارا وارد پوزیشن‌هایی می‌شوند که از نظر تکنیکال و فاندامنتال تاییده ی لازم را کسب نمیکند اما برای همراه بودن با روند بازار ریسک ورود به پوزیشن را به جان میخرند.

این مشکل درمیان معامله گران بازار مالی بسیار فراگیر است و آن را با نام سندروم فومو میشناسیم. Fomo که مخفف fear of missing out می‌باشد به معنی ترس از دست دادن (موقعیت‌های معاملاتی) است.

سندرم فومو یک نوع ترس به شمار میرود و در عین حال فلسفه‌ی آن از نظر روانشناسی به معنی طمع می‌باشد.

به‌ یاد داشته باشید برای رسیدن به سود حداکثری باید منتظر یک پوزیشن معاملاتی جذاب باشید و اگر برای موقعیت های تریدینگ ارزش گذاری نکنید در بلند مدت سودآوری منظم را تجربه نخواهید کرد. بعضی از معامله گران در زمان انتشار خبر به دلیل نوسانات شدید با دید طمع وارد پوزیشن می‌شوند که در اغلب موارد با ضرر همراه است. سرمایه گذار برتر برای جلوگیری از این اتفاقات، ترید بر روی خبر را ممنوع اعلام کرده است تا ضررهای ناشی از نوسانات شدید بازار را برای معامله گران خود به حداقل برساند.

نگرانی برای از دست دادن موقعیت های معاملاتی در بازار مالی معنایی ندارد زیرا در فارکس موقعیت‌های جذاب برای کسب سود به وفور یافت می‌شود؛ تنها کافیست منتظر ماهی خود باشید و قلاب را در زمان مناسب در دریای فارکس بیاندازید. معامله گرانی که با صبر و تکنیک های روانشناسی در سرمایه گذار برتر مشغول به ترید هستند معمولا سودآوری مناسبی را در کارنامه‌ی درخشان خود دارند.

روان یک تریدر

از بازار انتقام نگیرید

تعدادی از معامله گران در زمان ضرر‌های زنجیره ای به دنبال انتقام از بازار و بازپس گیری سود خود هستند. در این شرایط افراد معمولا قوانین خود را زیر پا میگذارد و بدون در نظر گرفتن مدیریت سرمایه و تحلیل تکنیکال وارد پوزیشن می‌شوند.با این اوضاع احتمال اینکه معامله‌ی بعدی آنها با سود همراه باشد بسیار پایین می‌آید.از نظر روانشناسی بهترین کاری که میتوانید در این شرایط انجام دهید دوری از چارت و بازار است. پیاده روی و گردش با دوستان می‌تواند حال شما را بهتر کند تا یک روز معاملاتی دیگر با آرامش ذهنی بتوانید ضررهایتان را جبران کنید و به سود برسید.

طرز تفکر

ذهنیت معامله گری در بازار فارکس یکی از مهمترین مولفه‌ها برای رشد فردی و سودآوری منظم می‌باشد .در نظر داشته باشید یک ذهنیت برنده باید واقع گرا و منطقی باشد. در این قسمت فاکتورهایی که باعث موفقیت ذهنی معامله گر می‌شود را مرور میکنیم.

بخوانید :تاثیر سلامت روان بر تریدر

سایکولوژی در فارکس

اعتماد به نفس کافی داشته باشید

به خود و معاملاتتان اعتماد کافی داشته باشید زیرا در صورتی که از بازار بترسید و ایمان به خود را از دست دهید، در زمانی که تریدهایتان در سود هستند با ترس از دست دادن پاداشتان از بازار،  زودتر از موعد از پوزیشن خارج می شوید.

 

تعصب نداشته باشید

اینکه شما نتیجه ای که قابل پیش بینی است را به دلیل تعصب به سبک معاملاتی خود قبول نکنید، در بلند مدت ضررهای بیشتری را تجربه میکنید. سعی کنید در هیچ تصمیمی‌تعصب نداشته باشید زیرا بازار بر اساس گزارشات و اخبار اقتصادی نوسان میکند نه بر اساس تحلیل و ایمان شما.

بخوانید : دلایل شکست تازه واردها در ترید

تمرینات مقابله با طمع در ترید

هر روز یاد بگیرید

برخی از تریدرهای بازار فارکس پس از آموزش و ورود به مارکت، علم خود را فراتر از بقیه‌ی معامله گران می‌دانند و سعی در یادگیری مطالب جدید نمی‌کنند. در نظر داشته باشید معامله گری که هرروز مطلب جدیدی یاد نگیرد در بلند مدت دچار شکست می‌شود. شما با دانستن نکات جدید از بزرگان بازار مالی میتوانید مسیر موفقیت را در پیش بگیرید.

ترید در بازار فارکس یکی از پردرامد ترین مشاغل در دنیای دیجیتال محسوب می شود. شما میتوانید با شرکت در پراپ تریدینگ و اثبات توانایی های تریدینگ و مدیریت سرمایه ی خود، اکانت فاند با بالانس 5/000 تا 200/000 دلار اکانت فاند دریافت کنید. کافیست صفحه ی تعرفه  سرمایه گذار برتر را مشاهده کنید تا از شرایط و قیمت پلن های معاملاتی آگاه شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 2 =