بهترین مدیریت سرمایه در فارکس

بهترین نکات مدیریت سرمایه در بازار فارکس

مدیریت سرمایه یکی از مباحثی است که اغلب نادیده گرفته می شود. با این حال، یکی از مهم ترین مهارت هایی است که باید هنگام ماجراجویی در بازار فارکس یاد بگیرید. در این مقاله، چند نکته مهم برای تسلط بر مدیریت و حفظ سرمایه در بازار فارکس را مرور خواهیم کرد.

مدیریت سرمایه در فارکس چیست؟

مدیریت سرمایه در فارکس مجموعه ای از فرآیندهایی است که یک معامله گر فارکس برای مدیریت پول در حساب معاملاتی خود استفاده می کند. درواقع توانایی استفاده درست از اطلاعات برای مدیریت تغییرات و ریسک های بالا در بازار فارکس چیزی‌ است که شما را از دیگر تریدر ها متمایز می‌کند.

مدیریت سرمایه در این بازار، شامل اجرای قوانین معاملات فارکس و استفاده از ابزارهایی مانند حساب معاملاتی می باشد. تریدرهای حرفه ای استراتژی‌های معاملاتی را توسعه می دهند و از آنها استفاده می‌کنند تا از ریسک معاملات سود ببرند. استراتژی های معاملاتی فارکس شامل روش هایی برای شناخت بهترین زمان خرید یا فروش یک جفت ارز هستند که توسط معامله گران فارکس برای تصمیم گیری بهتر استفاده می شوند. این استراتژی ها می تواند بر اساس تحلیل تکنیکال، تحلیل ریاضی، اقتصاد سیاسی و رویدادهای مبتنی بر اخبار باشند. معامله گران برای مشارکت فعال، سیگنال های معاملاتی مانند اینفوگرافیک ها و پیش بینی های آماری را دنبال می کنند.

بخوانید : تمرین هایی برای نظم در معامله گری

چطور در ترید یک استراتژی موفق داشته باشیم؟

مدیریت پول ارتباط تنگاتنگی با مدیریت ریسک دارد، زیرا هنگام معامله، همه ریسک‌ها متوجه پول شما می‌شوند. با این حال، تعاریف کمی متفاوت است. مدیریت ریسک سرمایه به مهارت تریدر جهت افزایش یا حفظ سرمایه خود ارتباط دارد، بدون اینکه آن را در معرض خطر ناخواسته قرار دهد.

 

مدیریت حساب در فارکس

 

چگونه در فارکس پول خود را از دست ندهیم؟

این سوالی است که ممکن است برای شما هم پیش بیاید و در مبحث مدیریت سرمایه پاسخ آن را خواهید یافت.

معامله‌گران موفق به ترید به عنوان یک بیزینس نگاه می‌کنند و هدف این بیزینس به دست آوردن پول است و نه از دست دادن آن. بنابراین باید اقداماتی جهت حفظ سرمایه انجام گیرد.

آیا ممکن است همه پول خود را در فارکس از دست دهم؟ 

بله ممکن است. هر جایی که پولتان را سرمایه گذاری کنید امکان از دست رفتن آن به روش های مختلف وجود دارد و وظیفه شما به عنوان سرمایه‌گذار، کاهش احتمال و جلوگیری از این اتفاق است.

استراتژی های معاملاتی مختلف می توانند در معاملات و سود و زیان شما اثر گذار باشند اما نمی‌توان گفت دلیل اصلی از دست رفتن سرمایه، استراتژی نامناسب است. به نظر کارشناسان سرمایه گذار برتر، دلیل اصلی این اتفاق، دنبال نکردن نکات و قوانین حفظ سرمایه است.

چند نمونه از این نکات را با هم مرور می‌کنیم.

بهترین نکات مدیریت سرمایه در فارکس

بیش از حد معامله باز نکنید.

در انجام معاملات زیاده‌روی نکنید و به دنبال جبران ضرر خود با معاملات جدید نباشید. اینکه هر ساعت و هر روز معامله جدیدی باز کنید، نه تنها سود آور نیست بلکه می‌تواند گیج کننده باشد. تا وقتی سبک معاملاتیتان به شما سیگنال ورود نداده است ورود به معامله جدید منطقی نیست. صبر و انضباط شرط موفقیت در بازارهای مالی است. حتی بهترین سیستم مدیریت ریسک هم در صورتی که بدون تحلیل وارد بازار شوید به شما کمک نخواهد کرد. همچنین در مواقعی که به لحاظ روانی آمادگی معامله را ندارید، هرگز دست به این کار نزنید.

تعریف ریسک در هر معامله با استفاده از تعیین اندازه پوزیشن 

یک تریدر باید تنها روی درصد کمی از حساب خود در هر معامله ریسک کند. در اکثر موسسات آموزش فارکس، «قاعده ۲ درصد» پیشنهاد می‌شود که در آن معامله‌گر باید تنها ۲ درصد از حساب خود را در هر معامله به خطر بیندازد.

به عنوان مثال، با یک حساب معاملاتی 100000 CHF، معامله گر در هر معامله 2000 CHF ریسک می کند.

اما برخی از تریدر ها بسته به عملکرد معاملات اخیر، اندازه هر معامله را تغییر می دهند. به عنوان مثال، سیستم آنتی مارتینگل، اندازه معامله را هر بار که ضرر معاملاتی داشته باشد، نصف می‌کند و هر بار که سودی داشته باشد، آن را دو برابر می‌کند.

درواقع یک استراتژی برتر و برنامه مدیریت ریسک صحیح باید به تریدر کمک کند تا در طول زمان درآمد کسب کند، اما هرگز نمی توان مطمئن بود که در معامله بعدی یا حتی 10 معامله بعدی چه اتفاقی می افتد. برای کاهش خطر زیان معامله بعدی، تریدر باید اندازه معامله را در مقایسه با اندازه حساب ترید نسبتاً کوچک نگه دارد.

با بهره گیری از همین اصل، معامله‌گر همچنین می تواند از خود در برابر چندین معامله متوالی با ضرر محافظت کند و میزان ریسک را به قدری کم کند که حتی اگر ده معامله متوالی ضرر کرد، ضرر به اندازه ای باشد که بتواند سریعاً خود را بازیابی کند و به اصل سرمایه برگردد.

حداکثر میزان دراودان را در همه معاملات تنظیم کنید

دراودان در فارکس چیست؟ کاهش ارزش موجودی حساب در یک دوره معین را دراودان میگوییم. این افت سرمایه بعد از چند معامله زیان‌ده و متوالی بیشتر به چشم می آید. به عنوان مثال، اگر یک تریدر 10000 دلار در حساب خود داشته باشد و سپس 500 دلار را از دست بدهد، این 5 درصد، افت سرمایه یا به اصطلاح دراودان است. (500 5% از 10000 است). هر چه میزان افت بزرگتر باشد، بازیابی بالانس با معاملات برنده دشوارتر است.

بخوانید : آیا ترید برای ما مناسب است؟

ترفند های مدیریت حساب در فارکس

 

معامله گران حرفه‌ای فارکس در برابر ضررهای خود بی صبر هستند و معاملات بازنده را زودتر می‌بندند اما اجازه می‌دهند سودهایشان رشد کنند. در حالی که آماتورها بر عکس عمل می‌کنند و معاملات بازنده خود را به امید بازگشت بازار باز نگه می‌دارند و پوزیشن‌های برنده را به دلیل ترس از دست دادن سودها زودتر می‌بندند.

معامله‌گران حداکثر سطح دراودان را متناسب با تجربیات معاملاتی سابق خود تنظیم می‌کنند. به عنوان مثال، اگر یک معامله گر استراتژی خود را در بیش از 50 معامله امتحان کند و تنها 6% افت را تجربه کرده باشد، ممکن است در معاملات بعدی خود 6 یا 7% را به عنوان حداکثر افت سرمایه تعیین کند. اگر هنگام معامله با یک حساب لایو، همه معاملات باز بیش از 7 درصد دراودان داشته باشند، تریدر میتواند برخی یا همه معاملات را ببندد تا حساب به وضعیت مناسبی بازگردد.

همکاری با شرکت های پراپ تریدینگ ایرانی نیز می‌تواند گزینه مناسبی باشد. همه این شرکت ها دراودان مشخصی دارند که برای رسیدن به مدیریت سرمایه مؤثر است.

نسبت ریسک به  پاداش فراموش نشود

نسبت ریسک به پاداش (نسبت R / R یا R) نشان می‌دهد که یک معامله‌گر چه مقدار ریسک برای چه میزان پاداشی در نظر گرفته است. به عبارت دیگر، این عدد نشان می‌دهد که به ازای هر 1 دلار که در یک سرمایه‌ گذاری ریسک می‌کنید، چه پاداش بالقوه‌ای را کسب خواهید کرد.

آیا پاداش ریسک 2:1 بهترین است؟ قاعده کلی که در کتاب های درسی تجارت آموزش داده می شود این است که یک معامله گر باید معاملات سودده‌ ای داشته باشد که به طور متوسط ​​دو برابر معاملات زیان‌ده، کسب سود کند. با این نسبت ریسک به پاداش، معامله‌گر باید تنها یک سوم معاملات خود را برنده شود تا به نقطه سربه سر برسد.

در واقع، مهمترین مسئله این است که در نسبت ریسک به پاداش ثابت قدم باشید. اگر یک معامله گر نسبت ریسک به پاداش 1:1 را انتخاب کند، آنگاه باید تعداد معاملات بیشتری (حداقل 6 معامله از 10) را با موفقیت انجام دهد تا کسب سود کند. اگر معامله‌گر نسبت ریسک به پاداش 3:1 را انتخاب کند، باید معاملات کمتری (1 در هر 4 معامله) را سر به سر (break even) کند.

 

نسبت ریسک به ریوارد در فارکس

 

برای خروج از معامله یا بستن آن از حد ضرر (stop loss) و حد سود (take profit) استفاده کنید

تریدر با استفاده از استاپ لاس حداکثر مقدار ضرری که می تواند در هر معامله از دست بدهد را مشخص و قفل می کند، در حالی که استفاده از حد سود حداکثر مقداری را که معامله گر می تواند سود کند را قفل می کند. با استفاده از این اردرها، معامله‌گر می‌تواند مطمئن شود که ناگهان در موقعیتی قرار نمی‌گیرد که ضرر بیشتری نسبت به آنچه برنامه ریزی کرده‌است، متحمل شود.

البته استفاده از استاپ لاس دارای معایبی است که ناامیدکننده ترین آنها زمانی است که معاملات بعد از حد ضرر تعیین شده به سود میرسند. با وجود ناراحت کننده بودن این تجربه اما باز هم توصیه می‌شود از استاپ لاس غافل نشوید،

چرا که این اتفاق در همه معاملات نمی افتد و ممکن است بدون استاپ لاس، ضرر غیر قابل جبرانی را تجربه کنید.

روابط ارزی را درک کنید

درک و استفاده از همبستگی های ارزی باید بخشی از تمام برنامه های سرمایه گذاری فارکس و استراتژی های مدیریت پول در فارکس باشد. همبستگی های ارز نشان دهنده میزان حرکت یک جفت ارز پشت سر هم با جفت دیگر است. مبحث همبستگی جفت ارزها در فارکس مبحثی است بسیار مهم که شاید کمتر به آن توجه می شود. برای یک تریدر حرفه ای بودن لازم است که معامله گر همواره تاثیرپذیری خود را از نوسانات مداوم بازار بررسی کند.

از آنجا که در بازار فارکس ارزها بصورت جفت قیمت گذاری میشوند، هیچ جفت واحدی مستقل از بقیه جفت ارزها معامله نمیشود. هنگامی که از همبستگی میان جفت ارزها آگاه شوید میتوانید به طور کامل از عوامل تاثیرگذار بر مجموع معاملات خود اطلاع داشته باشید.

ضریب همبستگی می تواند مقداری بین ۱- و ۱ داشته باشد. اگر از این ضریب برای ایجاد یک سبد معاملات فارکس استفاده شود، ریسک کل معاملات را متنوع می کند.

نهایتا بایستی این موضوع را در نظر داشته باشیم که همه چیز در بازار فارکس ممکن است طبق برنامه پیش نرود و ممکن است جدول همبستگی جفت ارزها ما را گمراه کند. بنابراین نباید صرفا به این دلیل که جفت ارزها دارای همبستگی خاصی هستند موقعیت های معاملاتی زیادی ایجاد کنیم. اگر صرفا بر این اساس معامله کنیم در مواردی که پیش بینی ما اشتباه باشد ممکن است همه معاملاتمان با زیان بسته شوند و قسمت عمده ای از سرمایه خود را از دست بدهیم.

نکات مدیریت حساب در ترید

با پولی معامله کنید که می توانید آن را از دست بدهید

معامله موفقیت آمیز تنها زمانی امکان پذیر است که تریدر بتواند تصمیمات منطقی و غیر هیجانی در مورد یک فرصت معاملاتی بگیرد. اگر با پولی معامله کنید که نبودش آسیبی به روش سبک زندگی شما وارد نمی شود، بنابراین با هیجان کمتری درمورد موقعیت ها میتوانید تصمیم گیری کنید. اگر تریدر “نیاز” داشته باشد که در معامله ای سود کند، ممکن است تصمیمات نادرستی بگیرد و احتمال از دست دادن پول را افزایش دهد. «به بهترین ها امیدوار باشید و برای بدتر برنامه ریزی کنید» این عبارت می تواند الگوی مناسبی باشد.

بخوانید : چرا باید زودتر حساب ریل را شروع کنیم؟

از نوسانات بازار تاثیر نگیرید

بسیار دیده شده معامله گران تحت تاثیر نوسانات، سیستم و برنامه خود را فراموش می کنند. این اتفاق در زمانهایی که بازار حرکات شدیدتری دارد شیوع بیشتری پیدا می کند. در این زمان ها، تریدر های تازه کار با تصور اینکه “بازار حرکات شدیدی دارد. چرا من استفاده نکنم” از روش خود پیروی نکرده و ناخواسته موجب زیان حسابشان می شوند. تنها بعد از قبول ضرر است که تریدر می فهمد که حرکتش کاملا اشتباه بوده است.

به روز باشید و از اشتباهات خود درس بگیرید

بارها و بارها بر به روز بودن تریدر تاکید کرده ایم. باید متوجه این موضوع باشید که نه شغل ترید و نه آموزش در این زمینه‌ هیچ انتهایی ندارد. هر چه بیشتر برای آپدیت و تحلیل خود زمان بگذارید، احتمال ضرر در معاملات را کاهش می‌دهید. بررسی و تحلیل معاملات گذشته نیز یک اقدام موثری برای مدیریت سرمایه است. به این ترتیب اشتباهات گذشته را تکرار نمی کنید.

کتاب های مفید در زمینه مدیریت سرمایه 

لازمه حرفه ای شدن، یادگرفتن مداوم و به کار گیری دانش است. مدیریت سرمایه هم از این جریان مستثنا نیست.

بیشتر منابع دست اول به زبان انگلیسی هستند. اگر سطح خوبی از زبان انگلیسی دارید می توانید این کتاب ها را در لیست مطالعه خودتان قرار دهید.

  • A Trader’s Money Management System – Bennett A. McDowell
  • Definitive Guide to Position Sizing Strategies – Van Tharp
  • Profitability and Systematic Trading: A Quantitative Approach to Profitability, Risk, and Money Management – Michael M. Harris
  • Profit Strategies: Unlocking Trading Performance with Money Management – David C. Stendahl

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × سه =