کری ترید چیست؟

کری ترید (Carry Trade) یا معامله‌‌‌ انتقالی چیست؟

کری ترید :امروزه یکی از محبوب ترین سرمایه گذاری‌ها در بازارهای مالی، معامله انتقالی (Carry Trade) است. این نوع معامله شامل فروش یا وام گرفتن دارایی با نرخ بهره پایین، با هدف استفاده از عواید آن برای تامین مالی خرید دارایی دیگری با نرخ بهره بالاتر است. شما با پرداخت نرخ بهره پایین برای یک دارایی و دستیابی به سود بیشتر از دارایی دیگر، از تفاوت این دو نرخ بهره سود می‌برید.

کری ترید یا معامله انتقالی ارز چگونه است؟

وقتی نوبت به ارز می‌رسد کری ترید ، معامله‌ای است که در آن تریدر، یک ارز (مثلا دلار آمریکا) را به صورت وام دریافت می‌‌کند و از آن برای خرید ارز دیگری (مانند ین) استفاده می‌کند. در حالی که معامله‌گر نرخ بهره پایینی را برای ارز وام‌ گرفته می‌پردازد، همزمان نرخ‌ بهره بالاتری را برای ارزی که خریداری کرده، دریافت می‌کند.

سود این تریدر، تفاوت نرخ بهره بین دو ارز است. کری ترید به تریدر فارکس، ارز جایگزینی برای “خرید به قیمت پایین و فروش با قیمت بالا” می‌دهد، چنین معامله‌ راحتی را شاید نتوان در بازار فارکس انجام داد. بیشتر معاملات انتقالی فارکس شامل جفت ارزهایی مانند  NZD/JPY  و AUD/JPY است که دلیل آن اسپرد (تفاوت قیمت خرید و فروش ارز) بالا است.

بخوانید : آموزش کشیدن خط روند

معامله انتقالی یا کری ترید

مزایا و معایب معاملات انتقالی و کری ترید

انجام معاملات برای بهره‌گیری از سود انتقالی این مزیت را به شما می‌دهد که علاوه بر سود معاملاتی، سود بهره را نیز دریافت کنید. همچنین کری ترید این امکان را به شما می‌دهد تا برای معامله دارایی‌ها از اهرم مالی استفاده کنید و در صورت نبود این اهرم، قادر به پرداخت هزینه آن معامله نبودید. سود روزانه پرداخت شده در معاملات انتقالی بر اساس مقدار اهرمی است که می‌تواند سودهای کلانی را از یک هزینه نسبتاً متوسط ​​به همراه داشته باشد. با این حال، معاملات کری ترید ریسک بالایی دارد، به ویژه به دلیل عدم اطمینان از نرخ ارز. چون معامله‌گر در معاملات انتقالی از رقم بالای اهرم‌های مالی استفاده می‌کند، اگر نتواند موقعیت خود را به طور مناسب پوشش دهد، حتی حرکت‌های کوچکی در نرخ ارز می‌تواند منجر به زیان‌های بزرگی برای یک تریدر فارکس شود.

با توجه به دلایلی که مطرح کردیم می‌توان به این نتیجه رسید که کری ترید برای تریدرهایی که به ریسک بالا علاقه دارند مناسب تر است و اگر شما دنبال ریسک زیادی در معاملات خود نیستید بهتر است روشی دیگر را برای سوددهی انتخاب کنید. در هر صورت، این نوع معامله هرگز نباید تنها روش معاملاتی شما باشد، بلکه باید آن را به عنوان یکی از معامله‌گری‌هایی در نظر داشته‌ باشید که به شما نسبت به بازارهای مالی برتری می‌دهد.

مدیریت ریسک در کری ترید

شکی نیست که کری ترید، با وجود سودآوری بالقوه، ریسک قابل توجهی را هم به همراه دارد، چرا که برای سود بردن از این استراتژی باید روی بی ثبات ترین ارزها سرمایه گذاری کنیم. جو منفی بازار در بین معامله‌گران بازار ارز می‌تواند تأثیر سریع و سنگینی بر جفت ارزهای “انتقالی” داشته باشد. بدون مدیریت ریسک مناسب، حساب یک معامله‌گر می‌تواند با یک تغییر جهت غیرمنتظره نابود شود. بهترین زمان برای ورود به معاملات انتقالی، زمانی است که عوامل بنیادی و جو بازار از آنها حمایت کنند. بهترین زمان برای ورود به معاملات انتقالی در جو مثبت بازار است که تمام معامله گران در حال خرید ارزها هستند.

سرمایه گذار ترید

 سوالات متداول درمورد معاملات انتقالی ( کری ترید )

معایب کری ترید چیست؟

مشکل کری ترید عدم اطمینان ناشی از نرخ ارز است. نرخ‌ ارزها در بازار فارکس خیلی سریع تغییر می‌کنند و در یک معامله انتقالی، تریدر باید علاوه بر نرخ بهره، موارد دیگری را هم در نظر بگیرد. همچنین روند بلندمدت در چارت قیمتی جفت ارز نیز باید در نظر گرفته شود زیرا حرکت در جهت اشتباه می تواند به راحتی هر گونه سود حاصل از تفاوت بهره در معامله انتقالی را از بین ببرد. به بیان ساده، حتی زمانی که معامله‌گر از تفاوت نرخ بهره پول در می‌آورد، می‌تواند ضرر زیادی کند.

آیا کری ترید سودآور است؟

طبق  نظر کارشناسان حوزه ی بازار مالی، هر تفاوت نرخ بهره باید با تغییر متناظر در ارزش ارزهای مربوطه جبران شود. بنابراین، در یک بازار کارآمد، ارزش ارزی با بازده بالاتر باید کاهش یابد تا بازدهی بالاترش جبران شود. اما داده‌های تاریخی نشان می‌دهد که این‌طور نیست. در اکثر وضعیت‌های کری ترید، ارزش ارزی با بازدهی بالاتر هم در مقابل ارزی با بازدهی پایین‌تر افزایش می‌یابد، و باعث می‌شود که معامله‌گران نه تنها از تفاوت بازدهی این دو ارز سود ببرند، بلکه از افزایش ارزش ارز با بازدهی بالاتر هم سود کسب کنند.

بخوانید : ارتباط بین بازار فارکس و بازار سهام

کری ترید ین چیست؟

معامله انتقالی ین، در اوایل قرن بیست و یکم از سال 2004 تا 2008 مرسوم شد که در آن معامله‌گران دلار آمریکا را به خاطر بازدهی بالا می‌خریدند و ین را تقریباً بدون بازدهی می فروختند. سر انجام در سال 2008 ایالات متحده ی آمریکا دچار یک بحران مالی شد و نرخ بهره به اندازه‌ قابل توجهی کاهش یافت و در نتیجه معامله انتقالی ین جذابیت خود را برای معامله گران از دست داد. با این حال، ین در نرخ بهره صفر باقی ماند و می‌توان با خرید دلار استرالیا یا دلار نیوزیلند در حین فروش ین، در معامله انتقالی ین شرکت کرد. بنابراین از این نظر، معامله انتقالی ین همچنان در جریان است.

تریدر فارکس

نتیجه گیری

معامله انتقالی، همچنان یک استراتژی جذاب برای معامله‌گران است که در صورت مدیریت صحیح می‌تواند در بلندمدت بسیار سودآور باشد. جریان ثابت درآمدی که این نوع از معامله‌گری  می‌تواند فراهم کند، شما را از نوسانات منفی تغییرات نرخ ارز محافظت می‌کند. شرکت سرمایه گذار برتر در کنار خدماتی که به معامله گران ایرانی ارایه می‌دهد در زمینه ی بازار مالی و فارکس هم در قسمت وبلاگ سایت، آموزش‌ها و مباحث جذابی را برای معامله گران عزیز تهیه دیده است. ما در شرکت سرمایه‌گذار برتر مجموعه‌ مقالاتی را با موضوع معاملات فارکس تالیف کرده‌ایم که می‌تواند شما را در درک بهتر این بازار مالی کمک کند. همچنین با استفاده از قانون  حد ضرر روزانه ی 5 درصد و مباحث متنوع، تلاش ما این است که مدیریت سرمایه را به شما سرمایه گذار فارکس عزیز بیاموزیم. امیدوراریم که خواندن این مطلب برای شما مفید باشد و معاملات پرسودی را تجربه کنید.

بخوانید : عادت های حرفه ای ها در ترید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × دو =