الگو پرچم

الگو پرچم یا فلگ (Flag Pattern) در معاملات فارکس

الگو پرچم :هر کشور و ملتی یک پرچم دارد که نشان دهنده‌ی هویّتشان می‌باشد. در بازار های مالی هم پرچم های زیادی وجود دارد، البته این پرچم ها توانایی نشان دادن هویّت ملت ها را ندارند؛ اما می توان روند ارزش سهام و یا ارز ملی یک کشور را با این الگو جذاب تشخیص دارد.

الگو پرچم از دسته ی الگوهای کلاسیک در تحلیل تکنیکال می‌باشد که هر تحلیلگری لازم است با آن آشنا شود. یادگیری این الگو به تریدر هایی که در پراپ تریدینگ مشغول به معامله هستند  کمک میکند که درک بهتری از این بازار پر تلاطم داشته باشند و در شرایط مختلف از آن بهره ببرند.

ما می توانیم الگو پرچم یا همان فلگ را در روند های صعودی و نزولی ببینیم،در ادامه نگاهی بر این پترن قوی خواهیم داشت.

الگو پرچم (flag) در روند صعودی

الگو پرچم (flag) یکی از مهمترین الگوهای ادامه دهنده در سبک تحلیل کلاسیک می‌باشد که در میانه ی روندهای صعودی تشکیل می شود و قیمت پس از آن به روند خود ادامه می‌دهد. برای شناسایی الگو فلگ کافیست به میان کندل ها نگاهی انداخت، به سادگی می‌توان آن را در هر چارت و مارکتی پیدا کرد.

بخوانید: مهم ترین اندیکاتور های ترید

الگو پرچم از دو قسمت تشکیل شده است:

1- میله ی پرچم : ابتدا قیمت با یک مومنتوم زیاد(شتاب حرکتی بالا) بالا می رود که میله ی پرچم را تشکیل می‌دهد.به یاد داشته باشید اگر مومنتوم یا همان شتاب حرکتی در میله ی پرچم کم باشد، نمی‌توانیم آن را به عنوان میله ی پرچم حساب کنیم.

2- پرچم : این مرحله یک نوع اصلاح در قیمت به شمار می رود؛به زبان ساده قیمت پس از یک روند  پرقدرت

روند صعودی الگو پرچم

وارد یک کانال نزولی در تایم فریم پایین شده و مومنتوم خود را از دست می دهد. در کانال نزولی قیمت چندین بار به خط روند مقاومتی و خط روند حمایتی یا همان سقف و کف  کانال واکنش نشان می دهد.

پس از این مرحله الگو فلگ تشکیل شده و معمولا قیمت پس از ساختن چند پیوت (قله و کف) در داخل کانال، از خط روند مقاومتی یا همان  سقف کانال خارج می شود و به روند صعودی خود ادامه می‌دهد.

بخوانید: انواع روند در بازار فارکس

اندازه ی این اصلاح در حالت استاندارد در بین  23% تا 38% از اندازه ی میله ی پرچم می‌باشد، البته اندازه های بزرگتر یا کوچکتر از این حد هم مجاز می‌باشد اما اعتبار الگو را کمتر میکند.( شاید بپرسید که این درصد ها چطوری به دست آمده است؟ 23% و 38 % از درصد های فیبوناچی برای نواحی اصلاحی می‌باشدو ما می توانیم حد ضرر با ابزار فیبوناچی را در الگو فلگ یا پرچم به کار ببریم و از آن برای پیش بینی اندازه ی اصلاح یا پولبک استفاده کنیم). بهتر است قبل ازهر گونه ریسک بر روی الگو فلگ از همه لحاظ آن را مورد بررسی قرار دهیم.

 

معامله بر روی الگو پرچم

برای معامله بر روی الگو فلگ یا پرچم باید منتظر تشکیل پترن و شکستن خط روند مقاومتی و خارج شدن قیمت از ناحیه ی پرچم باشیم. ما به دو روش می توانیم در این ناحیه وارد پوزیشن شویم.

روش اول: پس از شکست کانال پرچم وارد پوزیشن خرید شویم و حد ضرر را پایینتر از ناحیه ی اصلاحی یا همان کانال پرچم قرار دهیم.

روش دوم: پس از شکستن کانال پرچم منتظر برگشت قیمت به خط روند مقاومتی پرچم شویم و در پولبک وارد پوزیشن خرید شویم و حد ضرر را پایینتر از ناحیه ی اصلاحی یا همان پرچم قرار دهیم.

حد سود در معامله بر روی الگو فلگ پرچم به اندازه ی فاصله ی ابتدای میله ی پرچم تا انتهای میله می‌باشد. البته شما طبق قوانین مدیریت سرمایه ی خود می توانید حد ضرر و حد سود را تغییر دهید. به یاد داشته باشید برای پیشرفت و سوددهی در سرمایه گذار برتر و قبول شدن در چالش اول و دوم حتما برای معاملات خود حد ضرر و حد سود تعیین کنید و از ریسک بالا خودداری فرمایید.

روند نزولی فلگ

الگو پرچم در روند نزولی

الگو های زیادی در روند های نزولی تشکیل میشوند والگو پرچم یکی از آنهاست. قیمت پس از تشکیل الگو فلگ معمولا به روند خود ادامه می دهد. پس این الگو را می‌توان در دسته ی الگو های ادامه دهنده قرار داد. قوانین این الگو در روند صعودی برای روند نزولی هم پابرجاست و تفاوتی با هم ندارند.

برای تشکیل الگو فلگ یا  پرچم ، قیمت ابتدا باید با یک مومنتوم بالا ریزش پیدا کند که میله ی پرچم را تشکیل می دهد؛ سپس وارد فاز اصلاحی می شود و در یک کانال صعودی در تایم فریم پایین نوسان می کند. در این مرحله الگو فلگ تشکیل شده و معمولا قیمت پس از ساختن چند پیوت (قله و کف) در داخل کانال، از خط روند حمایتی یا کف کانال خارج می شود و به روند نزولی خود ادامه می‌‌دهد.

بخوانید: الگو های کلاسیک در تحلیل تکنیکال

اندازه ی این اصلاح یا همان کانال صعودی در حالت استاندارد در بین  23% تا 38%از اندازه ی میله ی پرچم می‌باشد، البته اندازه های بزرگتر یا کوچکتر از این حد هم مجاز می‌باشد اما باعث کاهش اعتبار الگو می شود.

الگوی فلگ

معامله بر روی الگو پرچم

پس از  تشکیل الگو پرچم باید منتظر شکست کانال و خروج قیمت از ناحیه ی اصلاحی باشیم. زمانی که قیمت خط حمایتی کانال را شکست می توانیم به دو روش زیر وارد پوزیشن فروش شویم:

روش اول: پس از شکست کانال وارد پوزیشن فروش شویم و حد ضرر را بالاتر از کانال پرچم قرار دهیم.

روش دوم: پس از شکست کانال منتظر پولبک قیمت به ناحیه ی پرچم شویم و در پولبک به خط روند حمایتی کانال وارد پوزیشن فروش شویم.

حد سود: در هر دو روش مذکور حد سود باید  برابر با اندازه ی میله ی پرچم باشد. به زبان ساده در الگو فلگ یا پرچم قیمت حداقل به اندازه ی میله ی پرچم به روند خود ادامه می دهد.

الگو فلگ یا پرچم برای بسیاری از معامله گران یک ستاپ  معاملاتی عالی محسوب می شود و ظرفیت سوددهی بالایی دارد. شما می توانید با رعایت کردن مدیریت سرمایه و روانشناسی معامله سود خوبی از این الگو کسب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 3 =