انواع روند در بازار فارکس

بازار روند دار چیست؟

یکی از مهم‌ترین فاکتورهای تحلیل بازار تشخیص روند حرکتی آن است.هر تحلیلگری برای ساده ترین آنالیزها تا پیچیده ترین آن به روند بازار توجه خاصی دارد. در ترید بدون سرمایه شخصی اگر به سرمایه گذاری های کوتاه مدت علاقه دارید باید روند بازار در تایم فریم پایین را بررسی کنید و اگر به سرمایه گذاری های بلند مدت و طولانی علاقه دارید نیاز است تا روند بازار در تایم فریم های ماهانه و سالانه را تشخیص دهید. اما چگونه می‌توان روند بازار را تشخیص داد؟ در پاسخ به این سوال باید بگویم بسیار ساده است.

انواع روند بازار

تفاوتی ندارد بازار فارکس باشد، سهام و یا کریپتوکارنسی، زمانی که قیمت یک روند خاص را در پی می‌گیرد  در تایم فریم های کوتاه و بلند مدت به روند خود واکنش نشان می‌دهد. در اصل بازار دارای سه روند اصلی است: روند صعودی، روند نزولی و روند خنثی. در ادامه ی مقاله با این سه نوع از روند آشنا خواهیم شد.

بخوانید: الگوهای کلاسیک تحلیل تکنیکال در ترید

روند صعودی در فارکس

روند صعودی (Upward Trend)

زمانی که در بازار تقاضا برعرضه پیشی می‌گیرد قیمت به مرور بالا می‌رود زیرا برای قیمت‌های بالاتر هم خریدار وجود دارد و چه چیزی بهتر از فروش به قیمت بالاتر؟ پس قیمت به مرور افزایش می‌یابد و سقف‌های جدید و بالاتر تشکیل می‌دهد. پس یکی از مولفه های بازار صعودی تشکیل سقف‌های بالاتر است . مولفه ی دوم تشکیل کف‌های بالا تر است یعنی در زمانی که تقاضا حاکم است خریداران اجازه ی تشکیل کف‌ها با قیمت پایین تری را نمی‌دهند  در نتیجه قیمت  در یک شیب مثبت کف‌ های بالاتر تشکیل می‌دهد. در این نوع از روند بازار قیمت های بالاتری را تجربه می‌کند و معمولا وارد یک کانال صعودی می‌شود.

یخوانید : نحوه تشخیص الگوی پرچم در ترید

یکی ازمثال‌های شاخص در بازار مالی برای روند صعودی فلز طلا در مقابل ارزش دلار آمریکا  می‌باشد. در سال های 2000 تا 2011 میلادی ارزش  فلز طلا بر اساس دلار (XAUUSD) در بازار های جهانی رشد بی سابقه ای را تجربه کرد. در این مدت نسبتا طولانی که قریب به ده سال به طول کشید، طلا دریک روند صعودی قرار گرفت و بسیاری از معامله گران سود کلانی از خرید طلا به دست آوردند.

روند نزولی در فارکس

روند نزولی (Downward Trend)

حال که تعریف روند صعودی را یاد گرفتید یادگیری روند نزولی بسیار ساده تر شده است.زمانی که در بازارعرضه کنندگان یا همان فروشندگان قدرت را در دست میگیرند و بر خریداران چیره میشوند  شاهد یک روند نزولی خواهیم بود. در طول روند های نزولی قیمت کاهش می‌یابد زیرا خرس ها( فروشندگان) باقدرت بیشتری وارد بازار میشوند اما برای این عرضه به اندازه ی کافی تقاضا وجود ندارد زیرا خریداران  قیمت را گران میدانند و منتظر میمانند تا در قیمت های ارزانتر وارد بازار شوند. در این حالت بازار قیمت نزولی می‌شود و بازار کف های قیمتی پایینتر تشکیل میدهد. گاوها(خریداران) در بازار های نزولی قدرت زیادی ندارند و نمیتوانند سقف های قیمتی بالاتری ب وجود بیاورند زیرا قدرت کاملا در اختیار فروشندگان است .پس ما شاهد به وجود آمدن سقف های قیمتی پایینتر خواهیم  بود

برای مثال  اگر به چارت EURUSD نگاه کنیم .می‌توانیم در تایم فریم هفتگی در سال  های 2018 تا 2020 یک روند نزولی را مشاهده کنیم. در این دو سال شاهد کاهش ارزش یورو در مقابل دلار بودیم.

بخوانید: بهترین اندیکاتور ها برای ترید

روند خنثی در فارکس

روند خنثی (Sideway Treand)

در بعضی از مواقع بازار نه تمایل به نزولی شدن را دارد و نه قدرت صعودی شدن. در این مواقع ما شاهد یک روند خنثی خواهیم بود. یعنی قیمت درداخل یک محدوده ی قیمتی  حرکت میکند، یا به اصطلاح (Range) میزند.

اما  خنثی شدن بازار چه دلیلی می‌تواند داشته باشد؟ زمانی که بازار دارای نقدینگی کمی باشد و به اصطلاح خریداران و فروشندگان ضعیفی در بازار باشند ما شاهد یک بازار خنثی خواهیم بود. البته در بعضی مواقع بازار به دلیل سردرگمی و یا بحران های مالی  وارد یک روند خنثی می‌شود.

در روند خنثی قیمت کف‌ و سقف‌های مشابه با کف و سقف‌های قبلی خود تشکیل میدهد و تقریبا با شیب صفر به حرکت خود در یک محدوده ادامه میدهد. معامله گران تمایل زیادی به بازار های خنثی ندارند و تا حد امکان در معامله در این نوع از روند دوری می‌کنند، زیرا  مشخص نیست که قیمت به کدام سمت تمایل بیشتری دارد. سرمایه گذار برتر نیز به عنوان یک پراپ فاند به معامله گران خود پیشنهاد میدهد تا از معامله و ریسک در روند های خنثی و در زمان سردرگمی بازار پرهیز کنند زیرا احتمال ضرر و از دست رفتن سرمایه در روند های خنثی بیشتراست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − 4 =